Den här tarten har dykt upp tidigare på bloggen. Den är så smaskig och man ska dela med sig av det goda därför valde jag att bjuda sällskapet på min favoritdessert. Mina vänner älskade den och det blev en fin avrundning på en trevlig 3 rätters. Lite kaffe, mycket skratt , en rolig spotifylista toppat med några glas vin blev ett riktigt bra födelsedagskalas!

PÄRONTARTE
8-10 bitar
Botten:
3 dl vetemjöl 
100 gr smör
3 msk socker
2 msk mjölk
Fyllning:
3 päron
1 dl kanderade nötter (recept här)
1 dl ljus rom
2 krm kanel
1 matsked socker
2, 5 dl grädde
3 msk socker
1 krm kanel
1 tesked vaniljsocker
2 äggulor

Gör så här: Gör först degen genom att blanda alla ingredienser och knåda ordentligt. Kavla ut till en botten och lägg den i en form med hög hant och ställ in i kylen ca en timme.

Skiva 2 päron i skivor och snitta det sista päronet i solfjäderssnitt och trolla bort kärnhuset utan att päronet går sönder:) Stek päronen i rom ,kanel och socker i en stekpanna och lägg sedan bitarna snyggt i formen över degen. Strö över kanderade nötter.

Vispa ihop grädde, socker, kanel, vanilj socker i en kastrull och koka upp. Låt detta svalna och vispa sedan i äggulorna och slå blandningen över degen och päronen. Grädda i ugnen i ca 200 grader 40 minuter. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

4 svar till “3 RÄTTERS MENY (EFTERRÄTT PÄRONTARTE)”

  1. Cupcakesfluffan skriver:

    Så gott 🙂

  2. ingrid skriver:

    Jag var tvungen att kika igenom hela den här menyn som du serverat när du fyllde år, gud så gott allt ser ut! Vad duktig du är som kan göra så bra mat! Hoppas jag också blir så duktig i framtiden, för jag älskar mat 🙂

  3. Louie skriver:

    Helt fantastiskt gott, vad annars kan man säga? 🙂 En riktigt lyckad kväll!

  4. Pralin skriver:

    Vilken fantastisk efterrätt.Jag testar den inom kort

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation