Mycket mer än så behöver jag inte säga. För äppelpaj är verkligen som jordgubbar som plumsar ner i mjölk…Fy fan vad gott!

SMULIG ÄPPELPAJ ( 6 pers)äppelpaj

5-6 äpplen ( gärna fasta och riktigt syrliga)

1 dl farinsocker

1 msk kanel

Smultäcke:

1 dl vetemjöl

2 dl havregryn

75 gr smör

1 tsk kardemumma

Gör så här: Värm ugnen till 225 grader. Skär äpplen i tunna bitar/skivor. Smöra en pajform och lägg ner äppelskivorna i botten. Strö socker och kanel ovanpå. Nyp sedan ihop ingredienserna till smuldegen. Strö smuldegen ovanpå äpplena och ställ in i ugnen i 25 minuter. Serveras varm med en jäkla massa vaniljsås.

 

6 svar till “ÄPPELPAJ, DET ÄR SOM JORDGUBBAR SOM PLUMSAR NER I MJÖLK”

  1. Katarina skriver:

    Ja, visst är det gott 🙂

  2. Jag håller med dig – FAN vad gott det är med äppelpaj. Men när det kommer till paj, varför äter man alltid tills man mår illa? ALLTID. Varje gång.

    • matsafari skriver:

      ”När det kommer till paj” säger du….Då säger jag ”varför mår man alltid illa efter det ställs fram något ätbart?” 😉

  3. Äppelpaj, äppelpaj, äppelpaj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation