Idag bjuder jag på efterrätt. En liten höst-vintrig pannacotta-grej. Ja, det var bara det.

ÄPPELPANNACOTTA MED KARDEMUMMACRISP ( 4 pers)

PANNACOTTA:

2, 5 dl grädde

1 dl koncentrerad äppeljuice

1 tsk kanel

4 gelatinblad

KARDEMUMMACRISP:

75 gr smör

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 msk socker

1 msk kardemumma

Gör så här: Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 minuter. Värm upp grädde samman med äppeljuice och kanel i en kastrull på spisen. det ska inte koka, bara sjuda. Rör försiktigt ner gelatinbladen. Häll sedan upp pannacottan i snygga glas eller portionsskålar. Ställ in i kylen i minst 3 timmar innan servering så dom hinner stelna. Gör crispen genom att nypa ihop alla ingredienser till en gryning massa. Strö ut det på en plåt och rosta i 190 grader i ca 10 min eller tills det fått gyllene färg. Låt svallna och strö sedan crispet på pannacottan innan servering. Om du skulle få något crisp över så är det väldigt gott att blanda i en skål med mjölk och lite bär. Lycka till!

 

13 svar till “ÄPPELPANNACOTTA MED KARDEMUMMACRISP”

  1. Katarina skriver:

    Ser otroligt gott ut!

  2. Jag har själv funderat på äppelpannacotta nu när det är höst. Den här verkar jättegod!!
    kram

  3. Det var väl inte så bara!

    Kramar

  4. Ahh…gjort något liknande för några år sedan. Riktigt gott!

  5. Tant Gul skriver:

    Ser ju bara så gott ut! Fina bilder också.:-)

  6. Erica skriver:

    Det där låter farligt gott och ser även ut att vara farligt gott. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation