Lördagar, den bästa av alla dagar. Det är då jag och katten går runt och skrotar. Redan vid frukost kommer hon med sina leksaker i munnen och lägger dom i mitt knä och tigger och ber om att jag vi ska leka apport. I morse var en sån där mulen och grå dag så vi bestämde att vi skulle göra lördagslyxfrukost med nybakade scones och sitta länge vid frukostbordet och bara njuta.

BAGUETTE SCONES ( 2 st)

3 dl vetemjöl

1/2 dl fiberhavregryn

1 tsk bakpulver

50 gr smör

1 ägg

1 riven morot

1/2 dl mjölk

Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader, Blanda mjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör ner riven morot, ett ägg och mjölken. Knåda snabbt ihop till en kladdig deg. Dela degen i två delar, och forma varje del till en baguette. Lägg bröden i en baguetteplåt eller på en vanlig plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Serveras varma.Hoppas ni har en lika mysig lördag som vi har här på Storgatan.

15 svar till “BAGUETTE SCONES”

  1. Kluriga scones! Låter som en mysig lördag 🙂 Här te-värmer vi oss efter en kall promenad, skönt!

  2. Katarina skriver:

    Baguette scones är fiffigt och gott förstås!

  3. Det gjorde ni rätt i, du och fina katten! Smart tips det här, batongscones:)

    Fortsatt fin helg till er båda,
    kramar

  4. Att gå och skrota runt brukar vi också göra 😉 Dina baguetter ser så goda och fina ut mums!

    • matsafari skriver:

      Det mysigaste som finns! Så fortsatte nästan hela dagen! Nu sitter vi bänkade framför tvn och väntar på melodifestivalen!

  5. ÅH så goda de ser ut! Älskar scones och i baguettform måste det ju vara kanon 😀

  6. Trollmamma skriver:

    Baugette-formade scones var en ovanligt bra idé! Den kommer jag låna. O varför har jag inte tänkt på scones-korvbröd förrens nu? Det måste ju vara en riktig höjdare, det med.
    Hälsa pälstussen att hon är jättevacker. Fast, hon är ju katt, så det vet hon ju. =)

    • matsafari skriver:

      Låna på du trollmama:-) Scones korvbröd lånar jag tebax;)
      Pälstussen tittade faktiskt upp när jag hälsade att hon va snygg. Precis som om hon faktiskt INTE visste det:)

  7. matmedmera skriver:

    Wow! Vilka baguetter och scones på samma gång. Rolig kombination

  8. […] kan ta alla dess former, Matsafari har bakat goda baguetter med riven […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation