Jaha och då var påsken över, vi har numera sommartid och vardagen har återgått till det normala. I natt vaknade jag kl två av att jag födde barn. En liten pojkvasker som var så in i bomben lik min sambos storasyster att vi först tänkte reklamera honom för att han såg ut som en tjej. Hjälp var min första tanke eftersom jag inte ens visste om att jag var gravid. Men efter några minuter när man inser att man inte ligger på BB utan helt enkelt i sin egen varma och sköna säng, ja då kan man andas ut. Det är rätt så mysigt att drömma men vissa drömmar är bara sååå sjuka och jobbiga att man undrar om man har brunsås i hjärnan. Som för några veckor sedan då jag drömde att jag klappade på Operahuset i Sidney som om det vore ett husdjur??? Men jösses…vad får man allt ifrån? Vilken är din sjukaste dröm?

Över till Baileyspannacottan som får tummen upp så det stänker om det!

BAILEYSPANNACOTTA ( 6 portioner )

5 dl vispgrädde

150 gr socker

2 gelatinblad

1 dl Baileys eller annan liknande gräddlikör

Gör så här: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda grädde och socker samt likör i en kastrull och värm upp blandningen på spisen. Rör runt och tag bort kastrullen precis innan det börjar koka. Ställ åt sidan för att svalna något och rör sedan ner gelatinbladen. Häll upp i små formar eller glas. Ställ in formarna i kylen i minst 2 timmar. Innan servering, riv lite mjölkchoklad över.

 

14 Thoughts on “BAILEYS PANNACOTTA

 1. heh….stackars barn! 😉

  • matsafari on april 2, 2013 at 6:40 e m said:

   Vi typ bara ”Ursäkta men vi har redan en sån här, eller ja liknande” och så lämnade i tillbaka mini-pojkvasker-you haha!

 2. Baileys funkar alltid för mig! Mums!!!

  Min sjukaste dröm slår det mesta. jag drömde att jag gifte mig med Michael Jackson… Hur tolkar man en sån dröm? Helt sjukt ju! Bröllopsnatten? Nä nä, jag avslöjar inget! Kram!

  • matsafari on april 2, 2013 at 6:39 e m said:

   HAHA!! Ohh jag hade gärna velat höra slutet!!! Jag hade gjort vad som helst för att få höra hur han var i sängen, storlek osv haha

 3. Baileys är så gott i bakverk och desserter! Vissa drömmar känns så verkliga, att det är så skönt när man förstår att det bara var en dröm.

  • matsafari on april 2, 2013 at 6:38 e m said:

   Ja vissa drömmar är helt knäppa och man undrar ju var i hjärnan man lagrar en massa knasigheter? Men många goda skratt bjuder dom på hihi

 4. Haha, du är för härlig du! Så gott det låter med den här pannacottan… nej jag har inte smakat med Baileys smak tidigare…. 🙂

 5. Haha, tack för ett gott skratt! Min knäppaste dröm har jag nog förträngt, men ibland undrar man ju vad som rör sig i ens hjärna när man drömmer helknasiga drömmar. 🙂

  Jag tycker absolut att det finns vissa likheter med Gunde Svan i förra inlägget. 😉

  • matsafari on april 9, 2013 at 6:18 e m said:

   Ja visst är vi lika! Ja knäppa drömmar är både bra och dåliga. Ibland blir man rädd över sin fruktansvärda fantasi men samtidigt är det rätt så skönt med en fantasivärld att fly till:)

 6. Haha, vilken dröm. Ja, ibland kan det bli heltokigt. Pannacottan låter däremot inte tokig.

  Kram kram

 7. Hej! Mmmm va gott det ska jag göra i helgen. Har en slatt Baileys kvar. Min konstigaste dröm jag kommer i håg är när jag va i en ladugård och va jagad av onda och galna kor. Men lyckades ta mig ut och upp på en kulle som det fanns ett hus på. Där kom jag in och sköt sedan ihjäl alla kor med ett hagelgevär.. Är det normalt?? Hahaha! Glömmer aldrig den drömmen.

  • matsafari on april 9, 2013 at 6:16 e m said:

   HAHA hoppsan! Vilken mördare du är! HJÄLP 😉 Alltså vad får man allt det där konstiga ifrån? Är det allt godis man äter? Är det luften vi andas?
   Hoppas att pannacottan smakade bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation