Påsken drog förbi i ett ögonblick känns det som. Igår var det fredag och oj nu är det plötsligt måndag! Det firar vi med en bakad potatis tycker jag! En bakad potatis med tonfiskröra!

BAKAD POTATIS ( 2 pers)

 

  • 2 stora bakpotatis
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 liten röd lök
  • 4 hårdkokta ägg
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • (Har du lite färsk timjan? Det passar bra med litegrann i röran)
 Gör så här: Skär ett kors i varje potatis och slå in potatisen i ugnsfolie. Ställ in potatisarna i ugnen i 200 grader och låt dom vara inne i ca 1 1/2 timme.Finhacka löken och de hårdkokta äggen. Finfördela tonfisken med en gaffel och blanda sedan tonfisk, rödlök och ägg med creme fraiche. Salta och peppra och smaksätt även med lite färsk timjan (om du har).
Hoppas ni har haft en ett par fina vilodagar i helgen. Nu ser vi fram emot nästa högtid, som borde vara valborg och firandet av vårens ankomst! Våren ser vi verkligen fram emot!

 

11 Thoughts on “BAKAD POTATIS MED RÖRA

  1. Åh, bakad potatis tycker jag är så gott men gör det aldeles för sällan tyvärr. Glad Påsk!

  2. Gott med tonfisk! Använder det alltför sällan…
    Och du, spam är helt ok 🙂 Du får komma nästa gång jag dukar upp till buffé, får se till att ha lite framförhållning med inbjudan då bara 😉

  3. Synd att jag inte hade en bakpotatis i kylen, fick bli en tonfisksallad istället och nu är jag hungrig igen så detta hade varit klart bättre.

  4. Jag har lagat till Champinjonkycklingen i dag och den blev jättegod men det stod inte att man skulle göra såsen i stekpannan så vi gjorde den i kastrullen men det blev ändå supergott. Vi gör på rätt sätt nästa gång. Jag har ett inlägg som kommer in snart ang detta.

    Jag älskar bakad potatis så detta skall jag testa också. Du är verkligen kreativ och duktig.

    Ha en fin dag
    Mvh
    Malin

    • matsafari on april 10, 2012 at 4:21 e m said:

      Åh vad kul Malin!
      Jag ser fram emot att läsa ditt inlägg om champinjonkycklingen.
      Och du, det finns inga rätt och fel i köket! man gör som man vill;) Kastrull eller stekpanna spelar ingen roll, man tar det man tycker är enklast.

      tack snälla för dina snälla ord om mig:) Du gjorde min dag!
      Kram Ann-Sofi

  5. Bakad potatis är underskattat som middag tycker jag. Vill man vara turbosnabb, om man är turbohungrig, kan man ju alltid köra dem i micron. Även om det säkert inte blir lika gott….
    Dill brukar jag ha i min tonfiskröra – en masse!

    • matsafari on april 11, 2012 at 6:47 f m said:

      Att ta till micron i matlagningen är helt okej fast om det blir lika gott vet jag inte riktigt. Dill låter ju hyvens att ha i! Passar ju med rödlöken:)

  6. Bakpotatis är ju hyvens! Fattar inte varför jag inte har ätit det på så länge. Skandal!

  7. Längesen jag bakade en potatis!

    Och våren ja, still waiting…

    ha det gott, kram

Lämna ett svar till matsafari Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation