Har du gått i julbordtankar de senaste veckorna? Ja, det har jag också! Vad kan man göra med en tub Biggans böcklingpastej? jo, man kan göra en läcker kavringstårta att servera på julbordet. Det är både snyggt, gott och räcker till många! Så här gör du:

KAVRINGSTÅRTA
( ca 10 bitar)
Botten:
200 gr kavring
100 gr smält smör
Topping:
2 dl creme friache kokbar
1 tub BIGGAN´s böcklingpastej
2 gelatinblad
1 halv finhackad gul lök
Valfri dekor exempelvis, kokt ägg, gräslök, rädisor, m.m
Gör så här: Kör kavringsbrödet tillsammans med smör i en matberedare till en ”massa”. Tryck sedan ut massan i löstagbar form som du klätt insidan med plastfolie. Lägg gelatinbladen i vatten i 10 minuter. lägg sedan creme fraiche i en kastrull och smält ner galatinbladen på medelvärme i kastrullen. Blanda i den gula löken då creme friachen svalnat något och häll sedan blandningen ovanpå kavringsbotten. Ställ in i kylen minst 4 timmar innan servering. Du kan dekorera tårtan med gräslök, kokt ägg och rädisor.
Trevligt eller hur!

8 svar till “BIGGANS BÖCKLINGPASTEJ”

  1. Vardaxlyx skriver:

    Ser ljuvilgt god ut =)Kramkram

  2. Mat- och bakverkstan skriver:

    Grattis till förklädesvinsten hos Kaksmulan!

  3. Mårtenssons kök skriver:

    Böcklingpastej, det var inte igår vi såg det… Vi har ett recept på en smörgåstårta från 70-talet där det ska i böcklingpastej, blev lite sugna på det nu…

  4. Kim skriver:

    Oh, det här låter trevligt. Jag välkomnar alla nya idéer till julbordet med öppna armar!

  5. Ann-Sofi MATSAFARI skriver:

    Vardagslyx: Det är en så smidig grej att ställa på jlbordet. Allt som man kan förbereda långt i förväg är ju guld:)Kram

  6. Ann-Sofi MATSAFARI skriver:

    Mat och bakverkstan: TACK! jag blev så himla glad!!!

  7. Ann-Sofi MATSAFARI skriver:

    Mårtenssons kök: En böckling från 70-talet är inte att rekommendera hihi!!! Hoppas få se den där smörgåstårtan snart i ert kök! Det låter smaskigt!

  8. Ann-Sofi MATSAFARI skriver:

    Kim: Ja visst är det roligt när man hittar en nyhet att ställa på bordet, men oftast blir det alltid det gamla vanliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation