Brownies är så vansinnigt gott, ja till och med så gott att jag nästan blir girig! Att variera brownien lite då och då gör att jag kan fortsätta mitt vanebildande missbruk av denna favoritkaka och då menar jag inte att det här skulle vara en hasch-brownie från Holland utan detta är en brownie med smak av nougat från lilla Hultsfred…ingenting annat! Om vi festar till det ja då kanske vi häller i en likör eller nått ! Alkohol i all ära men en brownie är en brownie och skall så också förbli. Och du! Skär inga ”plutte-rutor” av den här kakan, det är ingen idé, var lite wild and crazy och skär en bit på minst 20 cm åt båda håll! På så sätt slipper du gå en extra runda ut i köket för att skära dig en ny bit och du slipper kanske också laga middag eftersom brownien lägger sig som en korvig yogamatta i magsäcken.

BROWNIE MED SMAK AV NOUGAT ( ca 10 rejäla bitar)

 • 100 gr smält smör
 • 1 dl kakao
 • 75 gr nougat
 • 3 dl socker
 • 2 ägg
 • 2 1/2 dl vetemjöl
 • 1 tesked vaniljsocker

Gör så här: Smält smöret i en kastrull och tillsätt kakaon och sedan nougaten. Vispa socker och ägg poröst och blanda sedan ner smör och kakaoblandningen i äggsmeten. Blanda vaniljsocker och vetemjöl och vänd sedan ner detta i smeten. Häll ut browniesmeten i en mindre ugnsform som du klätt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 18 minuter. Låt sedan svalna innan du skär upp kakan. Sikta gärna lite florsocker innan servering. Det ser snyggt ut! Kan serveras med glass eller grädde också såklart!

13 Thoughts on “BROWNIES MED SMAK AV NOUGAT

 1. ÅÅÅå vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla om skålar från Ib Laursen =)

 2. 20 cm på vart håll… ja då lär man ju stå sej ett tag:)
  Vi provade med krossade turkiska peppar i nån gång och det hur gott som helst, men nougat känns som det borde bli ännu godare.

 3. Ja, nougat har verkligen en fantastisk smak. Nu ser jag framför mig de där stora paketen på 250 gram från Odense. De vågar jag knappt köpa därför att då går jag och nallar en liten bit då och då och så tar det slut:) (Innan jag hunnit använda den i något bakverk).

  • matsafari on januari 22, 2012 at 5:27 e m said:

   Ja nougat i skafferiet är livsfarligt. Jag har samma problem med att den oftast blir uppäten innan den ens hamnat i ett bakverk:)

 4. Det ser supergott ut!
  Och fördelen med en ruta på 20*20 är ju att man – helt sanningsenligt – dessutom kan säga ”Men jag åt ju bara EN bit” när vågen jävlas med en 🙂

 5. Kaksmulan on januari 23, 2012 at 3:36 e m said:

  Asg du e ju bara för rolig. Men den låter onekligen farligt god. Nu har jag fått större problem än en trasig våg…
  Något i min garderob gör att alla kläder krymper, förstår inte vad som händer.

  • matsafari on januari 23, 2012 at 4:37 e m said:

   vet du, jag har samma problem! Den där vågen ljuger ju så det skriker om det och garberoben…Jag tror kanske till och med att det är tvättmaskinen här hemma det är fel på, den krymper alla kläder!!

 6. Vad gott, nougat är en favorit

 7. Hej,
  Tack för att du tittade in hos mig!

  Jag har två dubbelnougat liggande hemma, kanske skulle ta och baka de här i helgen.

  Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation