Alla som ska grilla i morgon räcker upp en hand! Det var många händer. Och till alla som någon gång i sommar tänker göra potatissallad! Ni ska göra det här receptet. Just att bryna potatisen i smör till den här salladen blev klockrent. Det där brynta smöret är Helena´s ( med bloggen Bara en kaka till)  ”fel”! Hennes gravid-cravings verkar vara just brynt smör och hon har postat brynt smör i tid och otid hela våren. Och förlåt Helena, jag stod dessutom vid en spis på Öland när jag lagade den här potatissalladen! Fy mig att inte skicka en inbjudan.

BRYNT POTATISSALLAD MED SOLTORKADE TOMAT OCH FETAOST ( 4 pers)bryntpotatissallad

800 gr färskpotatis

1 paket fetaost

15 soltorkade tomater i olja

1 krm svartpeppar

1 krm salt

1 pressad vitlöksklyfta

Smör till stekningbryntpotatissallad

Gör så här: Skrubba potatisen. Koka upp potatisen i riktigt med saltat vatten. När potatisen är nästan genomkokt så häller du av vattnet och låter potatisen svalna något. Kvarta sedan potatisen och bryn den några minuter i mycket smör samt pressad vitlök i en stekpanna. Häll upp potatisen i en skål.Salta och peppra. Slå över lite av det brynta smöret. Blanda sedan ner soltorkade tomater och fetaost och servera. Är lika god att äta kall som varm!

//

Ann-Sofi

 

8 svar till “BRYNT POTATISSALLAD MED SOLTORKADE TOMATER OCH FETAOST”

  1. Katarina skriver:

    Låter otroligt gott!

  2. Sara skriver:

    Mer potatissallad med brynt smör! IT’S EEEEEVERYWHEREEE! Måste pröva.

  3. Yup, detta kommer jag absolut prova! Fy sjutton så gott det lät 😀

  4. Trollmamma skriver:

    Jag räcker inte upp handen, för här ska vi äta ”sommarmat” idag. Dvs kokta färskpotäter och sill eller burkskinka. Det är sommarmat i den här familjen. 🙂
    Din potatissallad verkar rejält god, fast Trollfar äter inte fetaost, tyvärr. Jag spar dock receptet.

    Som svar på din kommentar hos mig; ja, det var oväntat men skitkul att springa på Mårternssonarna och Erika! Jag skulle gärna springa på dig med, fast är inte helt övertygad om var jag ska börja leta. Småland nånstans, stämmer det? Kanske får ta en turné runt där i sommar. Eller så får vi rådda ihop en bloggträff o se till att få möta våra blogg-idoler. 😀
    *kram* /Trollmamma

  5. Emmy skriver:

    Alltså det där brynta smöret dyker upp överallt! Och det är skam att jag som älskar smör inte har testat ännu. Nu ser jag ännu en potatissallad med brynt smör, så det måste ju bara vara gott!

  6. Här bidde det inget grillat i fredags, grillen fick istället agera röklåda när herr M stoppade räkor i den! Däremot planeras en grillkväll på lördag, vi hoppas bara vädret håller i sej.
    Och brynt smör, vi säger som Emmy att det är skamligt att vi fortfarande inte testat, vi är ju smördiggare av stora mått. Ligger på göra-listan dock…

    Kramarna till dej och grattis till din rökfrihet!

  7. Låter som en utmärkt idé att bryna potatisen till potatissalladen. Tänk att det måste till cravings för att en sådan självklarhet ska se dagens ljus. Det vet ju alla att potatis (och nästan allt annat för den delen) blir godare när det blir brynt eller stekt! Så här gör jag nästa gång jag gör potatissallad!

  8. KarinW skriver:

    Lysande ide att bryna potatisen och dessutom älskar jag ju smör!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation