Nu är jag hemma i ”Hultan” igen. Decibel blev så glad när vi hämtade henne igår eftermiddag från sin egen lilla semester på katt-SPA:t i Mariannelund. Men det där med att åka bil var inte särskilt uppskattat. Hon skrek hela vägen hem, flämtade och rörde runt i sin transportbur att jag stundtals trodde hon skulle få en hjärtattack och dö, alternativt krypa in i sin egen röv och vända ut och in på sig själv. När hon skulle lämnas innan vi åkte ner till Paris så sket hon på sig av skräck och vi fick sitta i två mil och dofta på eländet. En stressad kattskit luktar inte liljekonvalj eller körsbärsträd kan tilläggas. Vår egen hemresa från Paris till Sverige gick något bättre. Jag skämde ut mig lite i Tyskland när jag försökte prata franska med personalen på en vägkrog eftersom jag inte trodde att vi lämnat Frankrike riktigt ännu men annars så gick det mesta ganska smidigt. Det där med att åka buss till Paris var nog inte riktigt så kul som jag hade trott och hoppats. Visst, jag fick se otroligt mycket på vägen men 25 timmar på en buss är nog mer för turnerande musiker och annat coolt folk och ingenting för en bekväm matbloggare.

Så nu kommer vi snart in i vardagen igen och jag börjar lite försiktigt med att bjuda på en god kall sås som passar bra i dessa grilltider. För visst är det grilltider nu!

CHEVRE CREME ( 6 pers)

1 burk creme fraiche

2 msk flytande honung

100 gr chevre

1 krm svartpeppar

1 krm salt

Gör så här: Smula ner osten i creme fraichen. Tillsätt flytande honung. Salta och peppra. Smaka! Salta och peppra lite till. Ställ in i kylen en stund, tag gärna fram såsen en stund innan maten ska serveras. Osten smakar ju så mycket mer då.

8 Thoughts on “CHEVRECREME, GRYMT TILL EN KÖTTBIT

 1. Låter som en jättegod kräm, måste sparas! Tack!

 2. Haha, personalen trodde väl att du var en sådan där snofsig fransyska? 😉 Cremen låter himla god, såg även inne hos en annan bloggare något liknande.. sparas ner här med. Antar att vi får höra och se mer från France?

  • matsafari on maj 12, 2013 at 11:07 f m said:

   Haha ja jag kände mig faktiskt lite som det också och jag skämdes lite när jag kom på att jag borde pratat engelska istället:)
   Ja kanske blir det lite mer Frankrike. Jag har sett så himla mycket och ätit mycket gott som jag vill dela med mig av!

 3. låter som något som kan förgylla vår köttbit till helgen!
  Åh jag har missat att ni bor i min favorittrakt; småland.
  Om jag var tvungen att flytta stod just Vimmerby på en av mina potentiella städer.
  har ett så enkelt men så mysigt ställe ( vandrarhem) i mariennelund jag gilar. Det är ganska enkelt och jag funderar på om det kan vara samma ställe som er katt bott på!
  Lena från Make a head food

  • matsafari on maj 12, 2013 at 11:06 f m said:

   Ja visst bor vi i Småland. Faktiskt så växte jag upp i Vimmerby och bodde där fram till 2007 någonting. Nu bor jag i Hultsfred (2 mil bort) och trivs jättebra.
   Vandrarhemmet känner jag inte till. Min mamma bor i Mariannelund så det var hemma hos henne kissen var på SPA.Mariannelund är också mysigt och det enda stället i Sverige där man hälsar på varandra. Möter man någon på gatan så säger man alltid HEJ oavsett om man känner varandra eller inte.

 4. Åh, den ostasåsen är en klar favorit i vårt kök, mycket gottig!
  Gottigt är däremot inte så långa bussresor, det om något kan verkligen tära på en…

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation