Som en skänk från ovan. Då menar jag inte att det ramlade ner en köksmöbel från himlen eller så utan det var mer någon champinjonängel som viskade det här receptet i mitt öra i mataffären en dag när fantasin tröt. Ibland står man där i butiken helt oförmögen att komma på något bra att äta och jag förstår inte varför jag alltid så snabbt traskar förbi frukt och grönsaker och alltid blir stående i godishyllan? Det är ju nu du kan hitta de finaste primörerna av högsta kvalité och än så länge kan man inte leva på kexchoklad och polly så vitt jag vet. Sjukt synd ju!

Här kommer då receptet på chili och vitlökschampinjoner som passar till buffén, midsommar,till det grillade köttet eller till något vegetariskt tjosan!

CHILI VITLÖKSCHAMPINJONER ( 6 pers)

10 färska champinjoner ( borstade och rensade)

6 msk rapsolja

1 msk soja

1 färsk chili

1 vitlöksklyfta

1 nypa svartpeppar

1 nypa salt

Gör så här: Skiva champinjonerna tunt. Lägg champinjonerna i en större skål. Blanda rapsolja, soja med salt och svartpeppar. Finhacka chilin och blanda ner chilin i rapsoljan. Pressa ner en vitlöksklyfta och rör sedan om i marinaden. Slå marinaden över champinjonerna och rör om ordentligt. Låt detta stå och marinera i kylen ett par timmar för mer smak.

18 Thoughts on “CHILI OCH VITLÖKSCAMPINJONER

 1. Låter gott, champinjoner och chili har jag inte testat ihop.

 2. Men gu’ va gött det låter! Måste ju testas inom kort!

 3. Det ska jag ha på buffén nästa gång! Tack för ditt fina inlägg hos mig förra gågen. Blev så glad. Hoppas du har en fin midsommar. Kram!

 4. Jag citerar Grynet, som mina barn alltid tittade på när hon hade TV-program: frukt är INTE godis! Så det så!

  Pollygratäng eller chokladsallad – vilken dröm det vore. Men champinjoner är också got, även om inte jag heller får samma typ av längtan efter svamp som efter choklad. Konstigt!

  Sommarkram till dig!

  • matsafari on juli 4, 2013 at 5:15 e m said:

   Pollygratäng du är ju ett geni! Ska genast spåna vidare på den idén!
   En stor sommarkram tillbaka. Hoppas solen skiner på dig!

 5. Hm, varför gör mankönet detta till grillat oftare? Galet gott ju!

 6. Åh låter klart som ett recept som skulle få mina smaklökar att vattnas också!
  Tack

  Lena från make a head food

 7. Yes please! Hellre än kexchoklad och polly faktiskt. Eller…?

 8. Kanske inte hellre än choklad, men gärna lite innan jag dyker ner i chokladskålen.

  Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation