Nej då, det är bara mina små chokladkottar som springer på köksbordet runt mitt eget lilla miniatyr-eiffeltorn jag hittade på loppis häromdagen för 10 kr. Chokladkottarna gör du enkelt av samma smet som du gör chokladbollar på men formar bara en liten nos längst fram på bollarna så får du en chokladkotte. De gör säkert succé på barnkalaset eller på kakbuffén! Visst är de söta!!! Så söta att man nästan inte vill äta upp dem!

CHOKLADKOTTAR ( ca 15 st)
100 gr smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
Strössel, pärlsocker eller kokos till garnering
 Gör så här: Smält smöret och låt puttra en kort stund.Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.Forma bollarna till en igelkott genom att först göra en boll och sedan formarna du ena änden till en nos gör även små ögon av lämplig garnering som strössel eller liknande. Rulla sedan igelkottskroppen i pärlsocker, kokos eller strössel. Servera till kaffet.
 Det kändes nästan lite melankoliskt att äta upp de vilsna små kottarna… Men efter första tuggan släppte sorgsenheten och övergick i obotlig mersmak!

4 Thoughts on “CHOKLADKOTTAR VILSNA I PARIS?

  1. Alexandra - Kärlek på tallrik on september 27, 2011 at 11:28 f m said:

    Haha ååh, vad sött! Ett sådant minieiffeltorn har jag också, men jag har minsann aldrig sett några vilsna kottar runt det! Det får vi ändra på 😉

  2. Ann-Sofi on september 27, 2011 at 2:29 e m said:

    Alexandra: Det är mitt bästa köp på länge det där eiffeltornet, jättebra som rekvisita vid fotografering och en dag då ska jag minsann se det live:)

  3. SÅ söta!!!

  4. Sofie: Jag håller med dig! De är söta både i smak och utseende; D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation