Att Decibel blev full på grädden som serverades till den här pajen, vet ni ju redan! Decibel hälsar att hon är nykter nu och att hon kanske ska gå med i KAA ( kattlika anonyma alkoholister). Ha nu en riktigt trevlig helg mina vänner! Mer än så har jag inte att säga en dag som den här!

CHOKLADPAJ ( ca 8-10 bitar)

Pajdeg:

  • 150 gr smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 msk pulverkaffe
  • 1 nypa salt

Fyllning:

  • 90 gr mörk choklad
  • 90 mjölkchoklad
  • 1 äggula
  • 2,5 msk farinsocker
  • 1,2 dl mjölk
  • 1 nypa salt

Dekor:

  • Flagad torrostad mandel

Serveras med hallon och vispad grädde som spetsats med 1 tsk hasselnötslikör

Gör så här: Nyp ihop mjöl, salt, pulverkaffe med smör eller använd en matberedare. Forma till en smidig deg. Kavla ut till en rundel som täcker den pajform du tänkt använda. Ställ in pajformen med pajdegen i kylen i 30 minuter och grädda sedan skalet i ugnen i ca 15 minuter, 200 grader. Bryt chokladen och lägg den i en bunke.Blanda sedan äggula med socker, mjölk och salt i en kastrull på spisen. Värm under omrörning upp den här blandningen så du får upp den till 83 grader. Det får inte koka! Slå sedan blandningen över den brytna chokladen. Rör om så chokladen smälter ordentligt och häll sedan ner chokladkrämen i pajskalet och ställ in i kylen för vila i minst 2 timmar eller över natten.

DEN HÄR PAJEN BLEV KUNG!

 

15 Thoughts on “CHOKLADPAJ MED HASSELNÖTSGRÄDDE

  1. Låter som en väldigt god paj! Bra att Decibel har återhämtat sig 🙂

  2. Men ÅH! Alltså en efterrätt med choklad, det är en efterrätt som är lite lite bättre än alla andra efterrätter.
    Skulle kunna sälja min… öh, cykel för en bit av den pajen just nu.

    Ha en go helg!

  3. Men åååhhh, vad gott! Måste jag testa. 🙂

  4. Pajen låter grymt god. Go Decibel! 😉

  5. OMG,va gott.aldrig ätit chokladpaj men jösses nu har du gjort så ja vill hoppa igenom rutan,hehehehe

  6. Åh, så gott! Chokladpaj är en favorit hos mig just nu 🙂

  7. Åh vilket fint fika!
    jag skulle älska hasselnötsgrädden!

    Lena från make A Head Food

    • matsafari on november 18, 2012 at 3:07 e m said:

      Inte alls dumt:) Och fika var det väl inte direkt utan mer en efterrätt.
      Men en chokladpaj till fikat skulle kanske inte vara dumt, men då hoppar jag nog över likören.

  8. Denna pajen hade jag gärna satt tänderna i! Chokladpaj är ju bland det bästa och grädden till lät ju inte helt fel, härligt att Decibel nyktrat till med hihi 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation