En dagens lunch så här på en helt vanlig, tråkig och halvregnig tisdag kan mycket väl bestå av en enkel äggröra med smörstekta kantareller. Äggröra är så in i norden enkelt att du kan göra den med förbundna ögon och fastkedjade händer, baklänges ut och in och framlänges. Ja, till och med Decibel skulle klara en äggröra (hon är nämligen väldigt bra på annan röra) i stort sätt på egen hand.
- 1 ägg
- 1 näve rensade nyplockade kantareller
- knappt 1/2 dl mjölk
- salt och peppar
- smör till stekning
Gör så här: Stek upp kantarellerna i lite smör. Blanda ägg och mjölk med hjälp en gaffel och salta och peppra i äggblandningen. När kantarellerna är färdigstekta så häll på äggröran och stek på medelvärme i stekpanna tills du får en härligt fin och krämig konsistens. Klart att servera!
Men nu för tiden är Decibel så in i bomben upptagen på dagarna eftersom hon har börjat umgås med en annan katt i ungefär samma ålder som bor här på gatan.
De kan sitta i trädgården och titta på varandra i timmar och fråga mig inte varför dom alltid har hatt på sig när de ”hänger” ? Kanske för att det rimmar på katt?
Helt säkert för att det rimmar på hatt!
😀
Instämmer med Mårtenssons! 😉
…eller för att de är sakletare och då måste man ha en skattkatthatt?
Haha ja såå är det ju;)
Låter som en toppen lunch! Enkelt och gott!
Och tar inte lång tid att svänga ihop på lunchrasten heller:)
Vilken smarrig lunch!
Enkelt och gott:)