Efterätterna, det trevligaste och bästa på hela menyn om du frågar mig.Och visst är det härligt att man alltid sparar det godaste till sist.  Idag har jag samlat ihop några desserter som passar just till nyåret. Och glöm inte…många av dessa efterrätter kan till och med göras dagen innan och stå i kylen och vänta tills förstäring. Kanon! Eller hur!

Här har vi en vit chokladkräm som blir ganska mäktig, så servera inga förstora portioner av den här. Rosen har jag pillat ihop av skivad färsk mango och vill du veta hur man gör så kan du lära dig det här. Rosen kan läggas på tårtan, pajen eller på pannacottan.

Är du en chokladälskare så ska du absolut laga den här chokladpajen. Välj huvudråvaran, chokladen,  med stor omsorg. En  5 kronors chokladkaka funkar mindre bra, välj en premiumchoklad istället. Vill du bli full, ja, men spetsa chokladen med någon tesked rom eller whiskey och är du nykterist eller gravid eller kanske båda delarna, ja men skit då i att spetsa överhuvudtaget.

Är år 2013 ditt hälsosamma år, ja men då kanske du ska dra till med en nyttigare pannacotta med blåbär gjort på turkisk yoghurt istället för grädde? Sockerkorgen gör du genom att smälta socker försiktigt i en kastrull och ringla sedan det smälta sockret över en upp och ner vänd soppslev. Låt sockret stena och häll sedan lite varm vatten i soppsleven så lossnar sockerkorgen ganska enkelt.

Bland dom bästa efterätter jag gjort som matbloggare måste jag nog säga att det var den här hallonbavaroise med jack daniels täcke. Den blev väldigt uppmärksammad av andra matbloggare och kanske den mest kommenterade efterrätten i Matsafaris efterättshistoria (efterättshistoria? kan man ha en efterättshistoria? Ja, tydligen).

Så får vi inte glömma den härliga Apelsinglassen som serveras i just en apelsin. Just till det här nyåret har det varit Matsafaris mest sökta efterrätt genom google.  Väldigt läckert presenterad efterrätt som passar mer än väl till nyårsafton.

Hoppas några av dessa recept kan komma till nytta därute i stugorna. Det är inte alltid så lätt att välja nyårmeny och är du en av de lyckliga som sitter där med alla rätter färdiga redan nu? Ja men grattis då! Här hemma hos oss kommer en vit chokladpannacotta serveras med biscottilikör spegel. Vi får hålla tummarna för att det blir gott!

14 svar till “EFTERRÄTTER TILL NYÅR”

  1. Sandra skriver:

    Herre min himmel vad gott det ser ut! Själv har jag gjort chokladtryfflar med hallon, pyrath xo och midori 🙂 Gott nytt år!

    • matsafari skriver:

      Wooho chokladtryfflar låter inte helt fel!! Choklad är det bästa som någonsin uppfunnits;)
      Gott nytt år och god fortsättning!
      Kram

  2. Katarina skriver:

    Tack för bra tips på efterrätter!

  3. Gillas och den där sista bilden, härlig! Gott Nytt År!

  4. Lena skriver:

    Åh den där chokladkrämen kunde man ju kanske klämma in på något vis, lät otroligt gott.
    Vi har dock en vid matbodet som inte gillar choklad, men kanske en liten tallrik med olika små söta saker :

    Gott Nytt År till dig.
    Lena från make a head food

    • matsafari skriver:

      Hur kan man inte gilla choklad? Det låter osunt;)
      Hoppas nyårafton var till belåtenhet och fylld med god mat och dryck i trevligt sällskap:)
      Kram

  5. Efterrättstips har man ju hur mycket nytta som helst av oavsett tid på året, mer efterrätter åt folket!

    Ett gottigt slut och ät ännu gottigare nytt önskar vi dej,
    krammar!

  6. Victoria skriver:

    Smarrigt!!
    Gott nytt år!!
    Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  7. Efterrätterna är ju helt klart bäst!!!
    Vilka härliga recept du har i inlägget!
    Önskar dig ett Gott nytt år och god fortsättning!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation