Inlagd sill har en självklar plats på midsommarbordet tycker jag och att lägga in egen sill är inte alls svårt som det kanske låter. Dessutom är det roligare att ställa fram sina egna sillburkar än att ha ABBA´s färdiga burkar på bordet även om dom smakar bra dom också. Är man kär och galen i mat som jag är så det är mer än halva nöjet att planera och tillreda inför stora helger. Här kommer ett par recept på inlagd sill som är goda.


PURJO OCH CHILISILL

1 burk ABBA inläggningssill
10 cm purjolök
1 krm chilipeppar i flingor
0,5 dl ättiksprit
1, 5 dl vatten
2 dl socker
3 kryddmått pepparblandning (svart,grön, rosé eller vitpeppar) 
Gör så här: Koka upp lagen i en kastrull genom att blanda  ättiksprit,socker och vatten. Tillsätt den malna pepparn och låt sedan lagen svalna och låt bi kylskåpskall.Skölj sillen i kallt vatten och skär sedan i mindre bitar. Hacka purjolök och blanda sillen med löken och chiliflingor och slå sedan lagen över sillen. KLåt stå minst 1 dygn gärna 2 för bästa smak.
KRÄMIG ROSÈPEPPARSILL MED LINGON
1 paket 5-minuters sill
1 dl creme fraiche
1 dl lingonsylt
2 msk finhackad röd lök
1/2 msk rosépeppar
1/2 dl lingon till garnering
Gör så här: Häll bort lagen från sillen och skär den i mindre bitar. Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Tillsätt sillen och rör om. Klar att servera.
GRÄSLÖKSSILL
1 paket 5-minuterssill
1 knippe gräslök
1 dl creme fraiche
Gör så här: Häll bort lagen från sillen och skär den i mindre bitar.Klipp ner gräslöken i creme fraiche och blanda sedan såsen med sillen. Snabbt, enkelt med ack så gott!
”Ät mycket fisk, då blir man smart” sa min mormor!
 

5 Thoughts on “EGEN INLAGD SILL

  1. Sandra on juni 22, 2011 at 4:11 e m said:

    Svar: Visst är dom 😀 Jag är super nöjd !

  2. Mårtenssons kök on juni 22, 2011 at 6:53 e m said:

    Mmmm, vi är sillgalna här hemma, gillar det lika mycket båda:) Receptet med lingonsylt låter väldigt spännande, det spar vi!

  3. Remsan on juni 22, 2011 at 8:46 e m said:

    Mums så gott! Jag har också lagt in sill till midsommar. Blev rabarbersill och wasabisill.

  4. Mårtenssons kök on juni 24, 2011 at 11:05 f m said:

    Ha en härlig midsommarafton!

  5. Mariette on juni 25, 2011 at 8:17 f m said:

    Alltid härligt med nya chilirecept. Jag kommer förmodligen att ha en massa frukter till hösten.Ha en fortsatt härlig midsommar!

Lämna ett svar till Mårtenssons kök Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation