Hatar du din kirskål som växer som ogräs i trädgården? Då kanske det här receptet kan få dig att tänka om! Kirskål  är nämligen ätbart och smakar riktigt gott. Välj de små späda skotten när du plockar. De fullvuxna är lite beska. Prova gärna att göra en soppa på bladen. Du kommer bli förvånad hur gott det kan bli.

Är du en av de ”lyckliga! som inte har kirskål i trädgården så går det bra att byta ut kirskålen i det här receptet mot spenat istället.

PESTO PÅ KIRSKÅL OCH GRÄSLÖK ( ca 1,5 dl)

1 större durkslag med nyplockad kirskål

1 knippe gräslök

1 vitlöksklyfta ( pressad)

3 msk pinjenötter

2 rejäla nypor med salt

1,5-2 dl olivolja

Gör så här: Koka upp lite vatten och släng ner kirskålen där och låt den blanchera några minuter. Rosta pinjenötterna i torr panna under tiden. Lägg sedan alla ingredienser i en matberedare, blender eller liknande och kör tills du får en smetig konsistens. Förvaras i kylen, klarar sig någon vecka eller två och kan användas till ALLT!

//

 

 

One Thought on “EGEN PESTO PÅ KIRS OCH GRÄSLÖK (VEGANVÄNLIG)

  1. Jag är ju en av de olyckliga med ett stort hav av kirskål…nu fick jag ett bra tips att äta upp dem med. Receptet sparat direkt…så nu får man behålla kirskålen lite mer och reta gallfeber på grannen som vill ha bort dem.

    Kram Kajsa

Lämna ett svar till Bland Kastruller och vinglas Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation