En vuxen korv stroganoff? Vaddå vuxen? Vad gör den här stroganoffen så vuxen? Innehåller den sprit ? Svar: Nej! Innehåller den cigaretter eller snus? Svar: Nej. Innehåller den erotik? Nope! Innehåller den trisslotter eller något annat spel? Absolut inte! Innehåller den boräntor och huslån? Svar nej. Innehåller den en massa ansvar? Nej, den här korven är faktiskt helt kravlös. Innehåller den en massa livserfarenhet och ett fast jobb? Svar nej. NÄHÄ…Men vad är det som gör den vuxen då? Jo, den innehåller en hel del hetta. Det här är starkt. Starkt som tusan. Cayenne och rökig paprika är inget för barnbusar. Choritzokorv kanske går an hos barnfolket men antagligen kommer barnen matvägra hur eller hur om du serverar den här lite rökiga korvgrejen. Så varsågoda. Här kommer en vuxen korvstroganoff!

VUXEN KORV STROGANOFF ( 4 pers) 300 gr strimlad falukorv

1 st kryddig choritzokorv

1 gul lök

2 dl köttbuljong

1 dl grädde

2 tsk rökig paprikapulver

2 krm cayennepeppar   Gör så här: Strimla falukorven och slanta choritzokorven. Hacka löken. Stek upp löken i en stekpanna. När löken fått lite färg så stek upp korvbitarna samman med löken. När allt fått lite färg så tillsätt buljongen. Låt puttra i ca 5 minuter på medelvärme. Slå i grädden och kryddorna och låt puttra på låg värme i ca 10 minuter. Servera med pasta, ris eller kokt potatis.

14 Thoughts on “EN VUXEN KORV STROGANOFF

 1. Gött med korv stroganoff! Det åt vi hemma igår, dock en barnvänligare variant 🙂 Gott med lite hetta, jagar bort aprilbaciller!

 2. Jag är ingen stor korvfan men likväl gillar jag en del sorter. Den här skulle kunna platsa med min falukorsvgryta, en askungesaga.
  Gott!
  lena från make a head food

 3. Här hade en korvstroganoff med bara vuxenkorv funkat bra. Till lilleman hade man kunnat ge vanlig stekt falukorv. Den lille triste mannen gillar ju inte så mycket 😉

  Kram kram

 4. Korv Stroganoff var inte igår! Why oh why!? Får åtgärdas snarast.

 5. Korv stroganoff kan ju vara en kulinarisk upplevelse, lagad med kärlek och bra råvaror. Barnmat utan smak finns det gott om. Mer vuxenmat till folket! Kram!

 6. Hetta gillas! Falukorv har vi så oerhört sällan men precis som Erika skriver så kan det bli riktigt gott, speciellt med hetta:)

 7. Gottigt!!
  Ha en fin helg
  Kramar fån Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation