Det är många som gillat Safari-frallorna och nu var det slut i frysen och dags för en ny omgång. Idag tillsatte jag lite dinkelmjöl också. Dessa frallor är perfekta att frysa in och micra på morgonen, på så sätt känns det som om man får nybakta frallor varje dag.

SAFARI-FRALLOR


ca 25 st
1 paket jäst

100 gr margarin

1 krm salt

5 dl vatten

4 dl dinkelmjöl

3 dl grahamsmjöl

4 dl fullkornsmjöl

1 dl havregryn till topping

Gör så här: Smula jästen i en bunke, smält smör och blanda vatten och det smälta smöret med jästen. Blanda ordentligt så jästen löser upp sig, tillsätt saltet och blanda i mjölen lite i sänder och knåda ihop allt till en smidig deg. Forma degen till frallor och låt dessa jäsa under bakduk i 30 minuter. Spraya bullarna med vatten och strö över havregryn och grädda sedan frallorna i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation