I morgon (tisdag) är det fettisdagen. Då ska man äta semlor så här får ni ett recept på härliga släta bullar som bara är att fylla med mandelmassa och vispad grädde.

SEMLOR

1 paket jäst för söta degar
150 gr smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1 tesked salt
3 teskedar stött kardemumma
12 dl vetemjöl

Gör så här: Smula jäst i en bunke, smält smöret och blanda i mjölk och vänta tills detta nått 37 grader. Då kan du blanda mjölk och smör med jästen. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Blanda i mjölet och kör med elvisp med degpinnar några minuter.

Låt degen jäsa i 30 minuter och forma sedan till små bullar som du gräddar i ugnen i 225-250 grader i ca 15 minuter.

Sen är det bra att skära av ett lock, gröpa ur bullen och fylla den med mandelmassa och vispgrädde.

5 Thoughts on “FETTISDAGEN

  1. Nilli on mars 7, 2011 at 2:02 e m said:

    Älskar semlor! Besök min blogg så kanske det blir du som vinner 1000 kronor att handla för på H&Mhttp://dreamsandcupcakes.blogg.se/2011/march/alskar-att-tavla-nastan-lika-mycket-som-att-v.html

  2. Miss Jenny on mars 7, 2011 at 3:59 e m said:

    åh det där receptet ska jag helt klart prova! älskar semlor ^^ hihisv: va roligt att du gillar den 😀

  3. Jimmie on mars 7, 2011 at 4:43 e m said:

    Tack för ditt besök och kommentar.Mycket trevlig blogg du har med fina bilder.Ha en fortsatt bra måndag.

  4. Terese on mars 7, 2011 at 6:50 e m said:

    Grattis du vart med i veckans blogg tävlingen,mu är det bara att samla röster. Man kan rösta i en vecka. Lycka till!

  5. Linn Engström on mars 8, 2011 at 12:22 e m said:

    Åh vad gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation