Det som skiljer rårakor från raggmunk är att raggmunk är råriven potatis med pannkakssmet och rårakor är endast råriven potatis. Jag vet inte vilket som är godast, egentligen tycker jag inte om något av det eftersom man får en tung mättnadskänsla i magen som gör att man bara vill lägga sig i soffan och skrika MÄTT!Det som skiljer franska rårakor mot vanliga är nog löken, ägget och svartpeppar…

FRANSKA RÅRAKOR

2 personer

8 potatisar
1 gul lök
1 ägg
salt och peppar
Gör så här: Skala potatis och riv ner potatisen i matberedare eller på ett rivjärn om du är cool som jag;) Riv ner en gul lök och blanda i ägg, salt och peppar.

Klicka ut potatisblandningen och platta ut i en stekpanna. Stek rårakan gyllenbun på båda sidor.

Stek upp bacon och servera med rårörda lingon. ät så många du orkar och lägg dig sedan på soffan och sov av dig mättnaden;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation