Det där med drinkar är ingenting jag är bortskämd med. Jag är en sådan där ”snål jävla smålänning” så när jag är på krogen köper jag billigaste möjligaste öl om jag inte blir bjuden. När man bor i en småstad som jag gör så är det knappast troligt att någon skulle bjuda på något i baren. Här vet alla vilka som är ihop och vem som är singel och det är bara singlarna som får gratis sprit, inte dem som har ett förhållande ( så jävla dåligt, kan man lämna in klagomål till kommunen tro?). När man är en sådan där snål smålänning så gör man sina egna drinkar hemma. Som den här till exempel. Livsfarlig! Ganska lätt att bli full om man inte nöjer sig med en.

FROZEN DAIQUIRI VATTENMELON ( 2 drinkar 6:or)daquiri

12 cl rom

15 tärningar 5 x 5 cm frusen vattemelon

1/2 dl sockerlag ( lika delar vatten som socker)

2 rejäla kvistar färsk myntawatermelondaiquiri

Gör så här: Mixa sockerlag, tärningar av vattenmelon och myntan i en blender/mixer tills det blir en rosa skummande puré. Blanda purén med is och rom i en shaker och skaka ordentligt. Häll upp i cocktailglas och dekorera med en skiva vattenmelon. Drick tills du skäms!

//

Ann-Sofi

8 Thoughts on “FROZEN DAIQUIRI VATTENMELON

 1. Denna lät ju bara helt underbar! Och livsfarlig 😉 Måste testas!

 2. Ja, bara klaga! Eller lämna kakan hemma från kalaset och ”spela” singel så kanske du blir bjuden.:) Vad vet jag?

  Vilken drink! Den kanske vi får blanda till i helgen! Smarrisch!!

 3. Ha, ha! Du e rolig du! Jag e med från Småland 🙂 Den där drinken skulle passa kanon i helgen, japp!

 4. kajomida on augusti 8, 2014 at 4:22 e m said:

  Är även jag en snål smålänning, född och uppvuxen i Tranås, bor numera i Tyskland, närmare bestämt i Burg på Fehmarn, dit ”alla” snåla svenskar 😉 åker för att köpa t.ex. billig rom för att kunna göra en sån underbar daiquiri som du beskriver!

  Minns att vi på slutet av 70-talet gjorde ”drinkar” av Martini Bianco och blå druvsaft, var jättehäftigt tyckte vi… och när jag flyttat till Tyskland 1986 upptäckte jag Kir Royal; sekt med svartvinbärslikör… numera inga höjdare – det tyska ölet är bättre 🙂

 5. Alla dessa frusna drinkar är livsfarliga. Blir ännu mer lättdruckna.

 6. Oh yes, den ä fullkomligt livsfarlig den här. Kan dricka den som läsk…
  SKÅL!

 7. Haha, du får åka iväg utan mannen och spela singel så du får lite drinkar 🙂 Eller varför det egentligen, om du har vattenmelonsdaiquiri hemma!

 8. Hejsan!
  Som vanligt är jag sist på det senaste men jag förstår inte hur jag kunnat missa din kanonfina matblogg. Hittade hit när jag googlade lingontzatziki men det verkar som du tagit bort det receptet?
  Hur som, kul att hitta din lite roliga matblogg 🙂
  /Krille

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation