Här i Småland har sommaren kommit av sig lite. Det känns snarare som sen höst och häromdagen var det inte mer än 3 grader när jag steg upp. Gazpacho är ju annars starkt förknippat med varma sommardagar tycker jag. Men förhoppningsvis kommer sommaren tillbaka snart och då kan ni plocka fram det här receptet ur rockärmen.Detta är nästan en macho-sallad…Men den heter gazpachosallad!

GAZPACHOSALLAD  (4 pers)gazpachosallad

 SALLAD:

3 tjocka skivor lantbröd
4 stora tomater
1 liten gurka
1 gul paprika
VINÄGRETT:
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk sherry eller rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1 tesked strösocker
salt och peppar
Gör så här: Börja med salladen.Tärna brödet i större kuber och pensla dem med 1 msk olivolja. Strö över salt och peppar och baka dem krispiga i ugnen i 10 minuter i ca 200 grader. Hacka eller skiva alla grönsakerna som skall vara i salladen(tomat,gurka,paprika). Blanda grönsakerna med krutongerna och gör sedan vinägretten genom att skala och strimla löken tunt. Blanda sedan löken med pressad vitlök, oljan samt socker. Tillsätt rödvinsvinäger eller sherry i vinägretten. Salta och peppra och slå sedan vinägretten över salladen:)
//
Ann-Sofi

3 svar till “GAZPACHOSALLAD”

  1. Katarina skriver:

    Gott! I Amsterdam har vi varmare än vad vi hade förra veckan i Finland.

  2. Alltså… Gazpacho låter så himla gott men, nä…. Nä. Jag gillar det inte. Men varm tomatsoppa, eller gazpachosallad, det låter ju helfint!

  3. Mårtensson kök skriver:

    Men nu är sommaren på väg, medelhavsvärmen närmar sig sa dom på tvn!
    Gazpachosallad låter suveränt, vilken cool idé!
    Tack för din fina komplimang hos oss, så glada vi blev!

    Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation