Nu sitter jag här, men min skitdator som antagligen sjunger på sin sista vers. Jag har ju berättat om hur många sladdar jag gjort av med sista tiden! Nu verkar det som att datorn gett upp för all framtid eftersom det ryker och luktar bränt när jag använder den! Datorn har förvandlats från min kära ägodel till en jävla skorsten som puffar rök som om datasladden vore en jävla cigarr! Så om ni nu inte hör något ifrån mig på några dagar är det för att datorn fått lungcancer och dött och att jag inte lyckats hitta en datorn till rätt pris som passar min, just nu, tomma plånbok! Men innan jag och datorn tar farväl och jag hunnit säkerhetskopiera hela datorn vill jag dela med mig av min gorgonzola middag jag gjorde för några helger sedan till min sambo som hatar gorgonzola! Tyckte han om maten?OM han gjorde! Han sa att det till och med var svingott! Att han ville äta det igen och att han kanske hade ändrat uppfattning om gorgonzola:)

GORGONZOLAFYLLD KYCKLING MED GRATINERAT VITLÖKSMOS OCH GORGONZOLASÅS
2 pers

Kyckling:
2 kycklingfiléer
1 paket gorgonzolaost ( minns inte vikten men det var en trekantig förpackning)
Mos:
6 stora potatisar
1 vitlöksklyfta
1 msk philadelphiaost
1 skvätt mjölk
25 gr smör
Sås:
1/2 paket gorgonzola
5 dl vatten 
1 buljongtärning(kyckling)
1 dl rödvin
eventuellt maizena redning om det behövs
Gör så här: Börja med att öppna kycklingfiléerna med ett litet snitt och fyll kycklingen med halva paketet gorgonzolaost. Stek kycklingen med smör i stekpanna några minuter för gyllene färg och lägg dem sedan i en ugnsfast form och ugnsgrilla dem i ca 20-30 minuter på 200 grader. 
Gör sedan moset genom att skala potatis och tärna det i lika stora bitar och koka upp tärningarna i saltat vatten. När potatisen är genomkokt tillsätter du pressad vitlök, philadelphiaosten, mjölken och smöret och mosar sedan med potatisstöt till ett mos. Lägg sedan moset i på en bakplåtsklädd plåt och ställ in i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader. 
Gör såsen medan kycklingen och moset står i ugnen. Koka upp vatten med kycklingbuljong och tillsätt 1/2 paket gorgonzola ost och rödvinet. Låt såsen koka på spisen och reducera ner till minst hälften gärna mer. Detta kanske tar ca 15 minuter. Sila såsen genom en sil och låt den sedan såsen koka upp på spisen igen. Nu ser du om du behöver reda såsen med maizena men förhoppningsvis behöver du det inte.
Det här receptet var väldigt gott! En sån där middag som vi kommer minnas länge. Min sambo som avskyr gorgonzola åt med ett leende på munnen!

Vinet vi drack till maten är ett av systembolaget billigaste viner. En flaska som vi alltid har hemma eftersom det passar till nästan all matlagning. För 49 kr tror man kanske att man får ett vin som passar bra att laga sås på men det här vinet fick till och priset BEST VALUE 2011 i sin prisklass och vann  silvermedaljen i Vinordic wine challange! Du får otroligt mycket vin för pengarna och detta spanska vinet heter Campos De Luz  med artikelnr 2718 på bolaget.

5 Thoughts on “GORGONZOLA, EN OST ATT LITA PÅ!

 1. Millas Hälsoblogg on november 16, 2011 at 8:13 e m said:

  Vilken smarrig rätt

 2. Emma - Husmor Emma on november 17, 2011 at 9:20 f m said:

  Så fint du skrev om din farmor! Jag rekommenderar dig verkligen att prova göra egen ostkaka, det blev så gott 🙂

 3. MrsSunshine on november 17, 2011 at 7:13 e m said:

  Vilken härlig middag!

 4. Mårtenssons kök on november 17, 2011 at 8:45 e m said:

  Japp, det vinet är verkligen inte helt fel och så bra pris också. We like!Men datorn… inte kul alls, we don't like! Håller våra tummar att den håller ett tag till.Såsen, ja den såsen… we löv!Så vill vi tacka dej för dina fina ord, det värmer så i hjärteroten. Både igår och alla andra gånger du hojtar till i vårt kök!Kram!

 5. Alexandra - Kärlek på tallrik on november 23, 2011 at 10:44 e m said:

  HAHAHA! Vad rolig du är! Jag vågar mig på ett råd – om datorn blivit en skorsten, byt för GUDS skull ut den! 😉 Tror inte den är så hälsosam nu! Jag har aldrig använt mig av philadelphiaost i moset – är det något värt att prova?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation