Ett grilltips är att använda så kallade rubs man kan köpa färdiga, till sina tillbehör istället för att  gnida in köttet med det. Klyftpotatis i ugn får exempelvis ett rejält ansiktslyft med Santa Marias chipotle citrus rub. Den här grillkvällen stod grillad oxfilé och potatis på menyn och vi himlade  med ögonen och stönade lite över det möra köttet eftersom marinaden blev så himla god. Testa den här marinaden ni också, det är mat-porr på ganska hög nivå. Ju längre köttet får ligga och dra i marinaden, desto bättre blir det! Och glöm inte att plocka fram köttet minst en timme innan grillning, det ger en saftigare och mörare köttbit.

GRILLMARINAD ( räcker till ca 4 köttbitar, eller kött i bit på ca 1 kg)

  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk soja
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 nypor svartpeppar
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 pressad lime

Gör så här: Blanda olja med soja. Tillsätt salt, presssad lime och svartpeppar. Pressa ner vitlöksklyftorna samt timjan och lägg marinaden och köttet i en påse i kylen ett par timmar, gärna över natten.

Den här marinaden passar lika bra till nöt som till griskött. Grilla sedan köttet lagom och servera med klyftpotatis och någon god färdig grillsås.Just nu finns massor med goda om man nu inte sitter på ett vrålgott eget recept!

10 svar till “GRILLMARINAD”

  1. Har helt snöat in på rub. Enkelt att bara slänga ihop av en massa goa kryddor man har hemma. Även gott att blanda med lite yoghurt så får man en god sås.

  2. Kaksmulan skriver:

    Matporr gillar jag 😉 köttbiten ser perfekt ut! Rubb är gott man kan smeka in den så blir det ändå mer porrigt 😉

  3. Men guuud vad hungrig jag blev nu! Köttet ser helt perfekt ut!

  4. Malin´s Diner skriver:

    Hej,

    Alltid bra att samla på marinadrecept. Snöar lätt in på samma varje gång. Rubb har jag faktiskt aldrig testat. Kanske får bli sommarens mål.

    Kram Malin

  5. Grillat är bara så gott! Jag upprepar mig men det tål att upprepas 🙂

  6. sv: Tack så mycket! Jag har velat testa det jättelänge men så har jag inte fått tummen ur förens nu.. Så enkelt och så vackert 🙂

  7. Emmy skriver:

    Ja, färdiga rub är betydligt bättre än färdiga marinader. Såg att Sofie, Mumsfilibaba gjort rub till fruktspett också som lät god.

  8. Emma skriver:

    Det här med Rub får jag testa. Det är ju en fördel att det kan användas till fler saker än kött!

    Sv åh man tackar för komplimangen. Det roliga är att min lille tvååring tagit fotot när jag efter massa tjat lät han prova…..
    Ha det gott
    Emma

  9. Tant Gul skriver:

    Rub r ju så hima gott! och vilken bra idé att också använda det på tillbehören. Varför har ag inte tänkt på det!! Tack för tipset. Och marinaden ser jättefräsch ut också ju..ha en bra vecka. 🙂

  10. Martina skriver:

    Ja, marinad kan göra underverk med en köttbit. Grillar aldrig kött utan marinad eller rub!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation