Har ni följt väderleksrapporten? Har ni inte det så kommer jag med glädjande nyheter! Det ska bli fint väder och då menar jag riktigt fint. Typ 25 grader mega skönt! Så jag antar att du kommer göra som dom andra 10 miljoner svenskarna… Nämligen dra fram grillen och ta en bärs. Och det är här jag kommer in i bilden och frestar med gott tillbehör.

Det här receptet är svingott och tryffeloljan hittar du i samma hylla som olivoljan. Och JA jag vet att flaskan är liten och kostar lika mycket som en stor flaska olivolja men är du en snåljåp så får du väl ta den stora flaskan olivolja då 😉 Men då smakar det inte tryffel. Och är du miljonär ja då köper du riktig tryffel och hyvlar över samt skickar en inbjudan till mig.

Lycka till! Och glöm inte att njuta nu i värmen. Skit i gräsklippning och annat trädgårdstjafs. Att sitta på en skön stol ute i solen  och få lite fräknar på näsan är också ett jobb. Allt annat kan vänta!

SMASHED POTATOES ( 1 kg)smashed potatoes

1 kg färskpotatis
1-2 tsk tryffelolja
3 nypor salt
1 liten knippe med färsk timjan

Gör så här: Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten i ca 10 min. Låt potatisen rinna av och lägg dem på en plåt och tryck lätt på varje potatis så de spricker lite. Skvätt lite tryffelolja på potatisarna och lägg sedan timjan och salt på varje potatis. Ställ in detta i ugnen i ca 10- 15 minuter eller tills potatisen fått fin yta och färg.

//

Ann-Sofi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation