Varmrätt och efterrätt följer lite varandra idag. Karrén marinerade jag i mangochutney och till efterätt gjorde jag mangomousse med pigelinsting. Det som är bra när man gör mousse är att jag brukar frysa in hälften till glass till ett senare tillfälle.
HASSELBACKSPOTATIS
4 pers


10- 12 potatisar
smör
ströbröd
salt
Gör så här: Skala potatisarna. Skär potatisarna i tunna skivor med inte helt igenom. Skär eventuellt en bottenplatta om potatisen har svårt att ligga still. Ställ potatisarna med skivorna uppåt i en ugnsform. Pensla eller smula över matfett. Stek i ugnen i ca 45 minuter strö sedan över salt och ströbröd och stek i ugnen ytterligare 15 minuter.
MANGOCHUTNEYMARINERAD KARRE
 4 pers
4 st karrekotletter benfri i ca 5 cm tjocka skivor
1 msk mango chutney
1 tesked soja
1 msk olja
1 krm salt
1 finhackad vitlöksklyfta
 Gör så här: Banka kotletterna med en köttklubba för att de ska bli lite mörare och för att marinaden ska tränga in mer i köttet. Blanda ihop marinaden i en skål och lägg sedan över marinaden och köttet i en plastpåse. Låt stå och dra i rumstemperatur i ca 1 timme. Stek sedan i ugnen eller i stekpanna i ca 15 minuter eller tills du är säker på att köttet är genomstekt.
MANGOMOUSSE MED PIGELINSTING 
4 pers
1 1/2 dl färsk mango eller tinad fryst
1 msk florsocker
1 tesed vanijsocker
1 msk socker
2 äggulor
3 dl vispgrädde
1 pigelinglass
Dekorera med kokosflingor och strössel 

Gör så här: Börja med att mosa mangon till pure med en stavmixer, det gör ingenting om det blir slarvigt gjort eftersom det kan vara gott med lite bitar av mango i moussen. Tina pigelinglassen i micron så det blir flytande.Blanda mango med vispgrädde och alla andra ingredienser och kör med elvisp tills det blir en konsistens du är nöjd med. Häll upp i glas eller skålar och ställ in i kylen minst 30 minuter innan servering. Blir det mousse över går det jättebra att frysa till glass. Innan servering kan du strö över lite strössel och kokosflingor.
Vi tog fram spel och delade på en ale, jag och spel är inte någon bra kombination, jag och öl fungerar bättre:) 
Jag går in för spel som om det vore liv eller död och det finns ingen sämre förlorare än jag. För första gången segrade min sambo med hela 5 poäng och det var ett hårt nederlag. 
 

Trevlig lördagskväll!!

 

One Thought on “HASSELBACKSPOTATIS OCH CHUTNEYMARINERAD KARRÉ

  1. mamma on mars 8, 2011 at 8:12 f m said:

    Tänk att Hasselbackspotatis håller än. Du är mer eller mindre uppfödd på det…åtminstonde nästan…vi åt ju det så gott som varjehelg, eftersom det var din pappas stora favvo ihop med bea. Vad det sen var för kött till spelade mindre roll.Han var ute efter potatisen och såsen.Kul att se att du lägger omsorg och kärlek på kotletterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation