Jag har smitit ifrån mitt eget födelsedagskalas för att kunna leverera er den här chilistarka fisksoppan. Så med tårta i mungipan säger jag bara att det är grymt att fylla år, man får ju massor med paket.
1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
500 gr fryst vit fisk i block
1 msk chiliflingor
1 msk paprikapulver
1 krm vitpeppar
2 msk tomatpuré
2 dl grädde
Till servering:
1 dl sockerärter ( skurna)
1 färsk skivad chili röd
4 tsk fryst dill
Gör så här: Tärna moroten och löken. Finhacka vitlöken. Fräs upp med lite olivolja i en kastrull. Slå på vatten och lägg ner buljongtärningarna.Krydda med chiliflingor, paprikapulver och vitpeppar. Låt puttra 10 minuter. Lägg ner fisken. Låt koka i 10 minuter på medelvärme. Slå i tomatpuré och grädde. Häll upp soppan i skålar och dekorera med skurna sockerärter, färsk chili och dill. Servera med nybakat bröd.
Men grattis, kära du! Det låter som att födelsedagsfirandet varit lyckat 🙂 Kram!
Grattis ännu en gång! Du är väl värd att firas <3<3<3
Fisksoppa tackar jag aldrig nej till!
Kan ju inte äta tårta hela dagen. …
Låter som en smarrig soppa
Hurray hurray i efterskott!
Jag tycker också fortfarande det är roligt att fylla år, jag hoppas jag alltid kommer tycka det.
Tack för nytt uppslag till fisksoppa, det blir annars lätt ”den gamla vanliga”.
Vi blir alltid lika glada och lyckliga när vi hittar fisk i maten här hos dej, stort jubel! Stort jubel också för din födelsedag ännu en gång, hoppas du fick en riktigt fin dag,
kramar
(Och förresten så ska vi testa soppan, så det så!)