Helgen i Stockholm har varit bra! Tillsammans med miljontals andra har jag hnnit med både god mat och dryck i trevligt sällskap samt deltagit i den så kallade  ”slagsmålsrean” på Drottninggatan där alla medel tydligen är tillåtna. Någon shopping blev det inte då jag nästan fick panik av all trängsel, slit och riv och kataresparkande. Halva reapriset överallt så ni förstår om folk var som tokiga!Jag lyckades komma hem med 3 st krokar för ordinarie pris som jag egentligen inte behöver och som jag kan lägga i högen av andra grejer som jag köpt men aldrig packat upp 🙂  Och med en sådan skräckupplevelse så kommer det nog dröja innan jag åker dit igen, åtminstone om det är sån där jävla tok-rea!

Ni som har varit med från allra första början i min blogg har sett de här hjärtana förr. De söta smördegshjärtana som är  fyllda med kesella och bär:) En enkel liten grej som jag gjort om och om igen och den passar inte allra minst till alla hjärtans dag som infaller den 14:e februari. Lite tidigt av mig att lägga in ett inlägg om den högtiden redan nu men jag är rädd att jag glömmer bort det annars. Jag kanske är snygg, snäll,smart och allt det där men pratar vi om mitt minne , ja, då kan vi jämföra det med en guldfisks. Även om man inte har någon käraste så kan man bjuda någon annan närstående på dessa! Visste du att  just Sverige är det land i världen som  är singeltätast?! Om man nu är singel så kan man ju istället bjuda sin bästa kompis eller varför inte morsan, brorsan och farsan på dessa sötnosar.

Du behöver ett hjärtformat pepparkaksmått för att kunna göra den här desserten.

KESELLAHJÄRTAN ( ca 8 st på en färdigkavlad smördeg)

1 rulle färdigkavlad smördeg eller frysta smördegsplattor

1 ägg

 Fyllning:

1  burk kesella

4 teskedar vaniljsocker

hallon och blåbär

 Garnering: Florsocker

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader Tryck ut så många hjärtan du kan ur smördegen eller lika många hjärtan som du har gäster med ett hjärtformat pepparkaksmått. Lägg hjärtana på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min, eller tills de har fått fin färg. Låt svalna och skär sedan hjärtat i mitten så du får en botten och ett lock. Var försiktig när du skär för det är pilligt och hjärtana går väldigt lätt sönder.Blanda i vaniljsocker i kesellan och lägg blandningen i botten, fyll på med hallon och blåbär och sätt på locket. Pudra florsocker över.

 

21 Thoughts on “HJÄRTAN TILL DEN KÄRASTE

  1. Låter onekligen som en närmast livsfarlig plats att vistas på när det är rea… karatesparkar! Men tre krokar var ju alltid något i alla fall, man vet aldrig när de kan komma till nytta.
    Den där hjärtedagen närmar sej med stormsteg och är här fortare än vi anar:)

    • matsafari on januari 30, 2012 at 7:50 f m said:

      Ja det var den livsfarligaste rean jag tagit del av haha. Usch för trängsel och mycket folk. Och kanske kommer krokarna till användning framöver:)

  2. Herregud vad mumsigt!!! 🙂

  3. Vilka söta hjärtan! Låter dessutom goda och fräsha.

    Ja REA och helg efter lön, då blir stockholmarna som tokiga… Bäst att hålla isg undan.

    • matsafari on januari 31, 2012 at 5:47 e m said:

      Ja det kändes lite som om man var inne i en boxningsring på vissa ställen. Unga tjejer på klädrea kan vara en hälsorisk för den som kommer från landet som jag haha!

  4. Hej! Vilka söta hjärtan! Perfekta inför 14 februari ju! Jag ska kika runt på din blogg lite till. Ha en fin dag!

    • matsafari on januari 31, 2012 at 5:46 e m said:

      Ja de här är perfekt till alla hjärtans dag! Och inte allt för mäktig om man ska ha den till efterrätt. Ha en bra dag du också:) kram

  5. Underbart hjärta, så duktig du är!!

  6. så fina,och verkligen passande till alla hjärtans.skulle ja inte säga nej till…mums

  7. Fina hjärtan! Blir genast sugen på att baka 🙂

  8. Åh, dessa vill jag minnas att jag har ätit hos dig 🙂 De är kalasgoda och passar både till pojkvänner, mammor och morfar!

  9. Åh, de låter ju sagolikt goda och fina är de verkligen! Härligt att de är enkla dessutom; ibland behöver det inte ta mer än några minuter för att göra något underbart 🙂

  10. Men guuud vad sugen jag blev! Ser & låter verkligen supergott!
    Trevlig helg till dig med! =)

  11. Tänkte ge mig på att baka den här förra året på alla hjärtans dag men då vi alla låg i maginfluensa just då så sket det sig.
    Ska ge den ett försök i morgon istället. Den ser ju så sjukt god ut! 😀
    Kamar

Lämna ett svar till Malin Rosén Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation