En vegetarisk gryta passar bra så här i början på påskveckan. Grytan smakade nästan bättre dagen efter den lagades, så gör den idag och ät den i morgon.

INDISK LINSGRYTA ( 6 pers)indiskgryta

3 dl vatten

250 ml kokosmjölk

2, 5 dl röda linser

1 morot (slantad)

1 gul lök ( finhackad)

4 fasta potatisar(tärnade)

1 tsk koriander ( jag tog pulveriserad)

1 tsk gurkmeja

1 tsk ingefära

1 tsk kummin

1 tsk kanel

1 grönsaksbuljongtärningindisklinsbryta

Gör så här: Häll upp vatten, kokosmjölk och linser i en kastrull. Lägg i slantad morot, finhackad lök och tärnad potatis. Lägg ner kryddorna. Låt allt koka upp och lägg då ner buljongtärningen. Sänk värmen och låt grytan sjuda  i 30 minuter på medelvärme. Servera gärna med pannbröd.  Recept på det kommer här;

PANNBRÖD (ca 4 stora bröd)

3 dl vetemjöl + ca 1 dl till utbakning

1/2 tsk bikarbonat

2 msk olivolja

1 dl naturell yoghurt

1 nypa salt

Gör så här: Blanda vetemjölet med bikarbonaten och salt. Tillsätt oljan och yoghurt. Knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 delar. Kavla sedan ut tunna rundlar och strö mjöl på degen hela tiden så den inte fastnar i bänken. Stek sedan bröden i het stekpanna någon minut på varje sida.

//
Ann-Sofi

4 svar till “INDISK LINSGRYTA MED TÄRNAD POTATIS OCH PANNBRÖD”

  1. Ida skriver:

    Så gott de såg ut 🙂

  2. Katarina skriver:

    Det såg väldigt gott ut!

  3. Kim skriver:

    ÅHÅ så gott! och smart med pannbröd istället för Naan (för vem tusan slänger ihop det ”bara sådär”?)

  4. Sara skriver:

    Det är mycket så med indiska grytor (eller ja, kryddiga grytor överlag) – de smakar bäst dagen efter 🙂 Pannbröd är smart, men jag gillar mina snabba naan 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation