En vegetarisk gryta passar bra så här i början på påskveckan. Grytan smakade nästan bättre dagen efter den lagades, så gör den idag och ät den i morgon.

INDISK LINSGRYTA ( 6 pers)indiskgryta

3 dl vatten

250 ml kokosmjölk

2, 5 dl röda linser

1 morot (slantad)

1 gul lök ( finhackad)

4 fasta potatisar(tärnade)

1 tsk koriander ( jag tog pulveriserad)

1 tsk gurkmeja

1 tsk ingefära

1 tsk kummin

1 tsk kanel

1 grönsaksbuljongtärningindisklinsbryta

Gör så här: Häll upp vatten, kokosmjölk och linser i en kastrull. Lägg i slantad morot, finhackad lök och tärnad potatis. Lägg ner kryddorna. Låt allt koka upp och lägg då ner buljongtärningen. Sänk värmen och låt grytan sjuda  i 30 minuter på medelvärme. Servera gärna med pannbröd.  Recept på det kommer här;

PANNBRÖD (ca 4 stora bröd)

3 dl vetemjöl + ca 1 dl till utbakning

1/2 tsk bikarbonat

2 msk olivolja

1 dl naturell yoghurt

1 nypa salt

Gör så här: Blanda vetemjölet med bikarbonaten och salt. Tillsätt oljan och yoghurt. Knåda ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 delar. Kavla sedan ut tunna rundlar och strö mjöl på degen hela tiden så den inte fastnar i bänken. Stek sedan bröden i het stekpanna någon minut på varje sida.

//
Ann-Sofi

4 Thoughts on “INDISK LINSGRYTA MED TÄRNAD POTATIS OCH PANNBRÖD

  1. Så gott de såg ut 🙂

  2. Det såg väldigt gott ut!

  3. ÅHÅ så gott! och smart med pannbröd istället för Naan (för vem tusan slänger ihop det ”bara sådär”?)

  4. Det är mycket så med indiska grytor (eller ja, kryddiga grytor överlag) – de smakar bäst dagen efter 🙂 Pannbröd är smart, men jag gillar mina snabba naan 😉

Lämna ett svar till Katarina Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation