Men..vad konstigt! När jag rullade köttbullarna så var det 70 st, när jag sedan skulle räkna dem efter stekningen, då var det vara 67 ?? Hmm… . Underligt! Ja det blir ingen jul utan köttbullar  så jag får väl vara glad för de 67 st som är kvar! Här kommer ett recept på juliga köttbullar, inte för att jag tror att du behöver ett recept på köttbullar eftersom den här typen av recept föds man oftast med i ryggraden och den som gillar att laga mat kan köttbullerecept  utantill ända ut i fingerspetsarna, utan att ens tänka! Men vi lägger ut ett ändå!

JULIGA KÖTTBULLAR
 ( 70 st innan stekning, 67 st efter stekning)

1 kg blandfärs
1 gul lök
5 dl mjölk
3 ägg
3-4 dl ströbröd
salt, peppar och kryddpeppar efter smak och tycke ( var försiktig med kryddpeppar, lagom är bäst)
Gör så här: Hacka den gla löken riktigt fint och stek löken gyllene i en stekpanna. Blanda mjölken med ströbrödet och låt det stå och svälla i ca 10 minter. Blanda ägg, blandfärs, kryddorna och löken och vänd sedan ner mjölkblandningen. Blanda väl och rulla sedan smeten till små bollar. Stek bollarna i riktigt med smör i en stekpanna tills de är genomstekta. Volá! Klart!

4 Thoughts on “INGEN JUL UTAN KÖTTBULLAR

 1. Växelhäxan från norrland on december 21, 2011 at 6:27 f m said:

  Recept kan man aldrig få för mycket av. Svägerskan rullar dessa bollar i år (hon bad faktiskt om lov) så jag slipper. Vilken härlig profilbild du har, akta så inte katten snor kakorna! Jag ha lyckats dra på mig 4 härliga katter och två av dom sitter alltid och glor ut oss när vi ska fika, nöjer sig inte för än dom får en smakbit. God jul!

 2. Mårtenssons kök on december 22, 2011 at 8:12 e m said:

  Men oj då, hur gick det till? Köttbullstjuvar i farten…:)

 3. Ann-Sofi MATSAFARI on december 23, 2011 at 5:37 e m said:

  Växelhäxan: Nä recept har stort värde:) Och kul är det när man snokar upp ett nytt. Ja min katt är en riktig munterjök. Snart 8 månader gammal och snor kakor och mycket annat gott som bara den! God jul!

 4. Ann-Sofi MATSAFARI on december 23, 2011 at 5:38 e m said:

  Mårtenssons kök: ja lite obehagligt är det allt att det finns köttbulletjuvar!Hur det gick till vet jag inte eftersom jag var där hela tiden och vaktade dom små juvelerna! Kan man göra en polisanmälan kanske??? hihihi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation