Den här tårtan är enkel och räcker till många du behöver inte heller ha stort utrymme i kylen för du fyller den precis innan servering. Den påminner lite om pavlova som är en dessert från Australien men receptet på marängen är inte riktigt likadant. Så här gjorde jag min marängbotten:

JÄTTEMARÄNGTÅRTA
räcker till ca 15 pers
BOTTEN:
5 äggvitor
5 dl socker
FYLLNING:
5 dl vispgrädde
5 dl färska smultron (eller andra goda bär)
50 gr riven choklad
Gör så här: Börja med att vipsa äggvita och socker med elvisp. Du behöver vispa ca 25 minuter eller tills marängsmeten är fast och tjock i konsistensen. 
Häll i skogsbärstoppingen i smeten och rör om försiktigt.
Häll sedan ut marängsmeten på en bakpapperklädd plåt och gör tårtan fykantig eller runt och se till att den är lite högre i kanterna än i mitten. 
Grädda marängen i ugnen i 150 grader i ca 1 timme. Efter 1 timme kan du stänga av ugnen men låta marängen stå kvar i eftervärmen i ca 1 timme till.Du får inte öppna luckan under tiden marängen står därinne. Marängen kan sedan förvaras i rumstemperatur ett par dagar om du inte tänker äta den samma dag. 
Fyllningen gör du genom att vispa grädde sedan häller du i smultronen i grädden och vispar ytterligare någon minut. Häll sedan skogbärstopping direkt på marängen och lägg sedan grädden ovanpå.Riv sedan mörk choklad över.
Klar att servera! Supersmaskigt!
Den här desserten går också att gör i mindre portioner om du har ett mindre sällskap gäster!
Det här är KRYDDHUSET`s nyheter i sommar. Topping i massor av olika smaker. Perfekt till desserter och glass eller varför inte dekorera dina bakverk? Titta in på KRYDDHUSET´s hemsida för mer information om var du kan köpa dessa välsmakande godingar! Än så länge har jag bara smakat skogsbärstoppingen och är glatt överraskad över både doften och smaken. Skogsbärstoppingen är verkligen sommar i en plastflaska, någon bättre beskrivning kan jag inte ge.

One Thought on “JÄTTEMARÄNGTÅRTA MED SMULTRONGRÄDDE

  1. Cupcakesfluffan on juni 28, 2011 at 6:25 e m said:

    Så tokgott det ser ut, de där toppingarna låter himla goda, får allt ta och kika in hos kryddhuset, lite god topping till all min glass vore inte helt fel liksom 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation