Nej, jag är inte på kanelen men dagens recept är en kanelig en. Jag sitter här med en kaffekopp och tittar på tv, slår in julklappar, surfar runt bland alla härliga matbloggar därute samtidigt som jag försöker göra en helguppdatering här. Visst är jag duktig som kan göra alla dessa saker på samma gång;-D
I helgen har jag varit i Kalmar för att handla de sista klapparna men jag hittade mest saker till mig själv som vanligt. Ett besök på IKEA är ju givet när man kommer till en stad där IKEA finns och självklart passade vi på att äta julbordet. Tina Nordström (min stora idol i matvärlden) som skapat alla rätterna på IKEAs julbord fick mig nästan skrika rakt ut av njutning när jag satte tänderna i sillen som smaksatts med ramlösa och kummin!!!! Oj vad jag ska kopiera den sillen till vårat julbord!Ja jäklar att jag ska!  Men innan det blir jul så vill jag dela med mig av en enkel dessert som du kan äta till frukost, som mellanmål eller som efterätt.

ÄPPLE+ KANEL= SANT
( 2 personer)
2 skivade äpplen
2 krm kanel
2 msk socker
1/2 dl vatten
4 dl vaniljyoghurt
2 kanelstänger
Gör så här: Häll upp vatten i en kastrull och koka upp. Tillsätt skivat äpple och krydda med kanel samt strö socker över. Låt koka på medlevärme på spisen i ca 10-15 minuter. Fördela äppelkompotten i två skålar. Häll över vaniljyoghurt och dekorera med en kanelstång. Volà! Enkelt, gott och inte så mäktig som vissa gräddiga efterätter annars kan vara.
En riktigt trevlig 4:e advent! ( JESUS fjärde advent redan!)

2 Thoughts on “JULIG EFTERRÄTT, FRUKOST ELLER MELLANMÅL!

  1. Millas Hälsoblogg on december 18, 2011 at 6:54 e m said:

    Riktigt smarrigt verkar dettaHa en skön kväll

  2. Kaksmulan on december 18, 2011 at 9:42 e m said:

    Mums mums, jag är smått beroende av äpple och kanel till frukost. ICA har en flingvariant med den smaksättningen, så gott. Kul att IKEA julbordet var bra har lovat att bjuda barnen på IKEA julbord efter skolavslutningen på onsdag. (fast vi har 3 1/2 minuts väg till IKEA vi ;))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation