Idag har det varit kakbak, det är roligt och nästan som terapi. Det är dags att fylla upp frysen eftersom det stundar födelsedagskalas den här månaden. Ja, det är till och med jag som fyller år men det är några veckor kvar så jag hinner baka några sorter till. Jag älskar kak-kalas. Det ska vara fler än sju sorter helst! Njut av dessa två recept. Det blir jättegoda kakor och du gör de säkert med bättre fingerfärdighet än jag, för kakorna då sannerligen inte vackra.

DUMLEMAZARINER
ca 20 st

200 gr smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tesked bakpulver
3 msk mjölk
Fyllning:
20 dumlekolor

Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vatten
1 tesked kakao

Gör så här: Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Fyll sedan på med rumstempererat smör, socker och mjölk. Knåda ihop till en deg.Fyll mazarinformar med degen och gör ett litet hål i varje degklump som du sedan fyller med dumlekola. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. När kakorna har svalnat kan du hälla på glasyren och låt sedan kakorna stå tills glasyren stelnat.

SYLTGROTTOR
20 st

200 gr smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tesked bakpulver
3 msk mjölk
Fyllning:
valfri sylt

Gör så här: Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Fyll sedan på med rumstempererat smör, socker och mjölk. Knåda ihop till en deg. Rulla små kulor av degen och tryck ett hål i varje kula med lillfingret. Fyll sedan hålen med sylt och grädda kakorna i ugnen i ca 15 minuter.

Mina kakor blev inte direkt några skönheter, du kommer säkert lyckas bättre än jag. Tur att kakbak inte är någon skönhetstävling ändå, det är ju smaken som räknas, skönhet är bara en bonus: )

Lycka till!!

One Thought on “KAKBAK

  1. Cupcakesfluffan on mars 8, 2011 at 8:35 e m said:

    Så mycket gott du bakat, har också bakat syltgrottor i just de bakformarna för ett tag sedan, med citronmarmelad som fyllning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation