Går  du i baktankar? Ja men kanelbullar med obojpulver är ingen dum idé. Obojpulvret ger en svag chokladsmak och bullarna går åt som smör i solsken nu i sommarvärmen! Vi är fikafolket, vi svenskar! Finns något annat land som äter så mycket kanelbullar eller annat fikabröd som vi?

 

KANELBULLAR MED OBOJPULVER ( ca 25 st)

  • 5 dl mjölk
  • 125 gr rumsvarmt margarin
  • 50 gr jäst
  • 1 dl socker
  • 2 krm salt
  • 14-15 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 2 dl obojpulver
  • 1 msk kanel
  • 100 gr margarin

Garnering:

  • 1 uppvispat ägg
  • kokosflingor pärlsocker eller strössel

Gör så här: Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite utav mjölken. Tillsätt resten av mjölken, margarin, socker och salt, rör om. Tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen tills den blir slät och blank. Jäs den under bakduk i ca 30-40 minuter eller tills den fått dubbel storlek.  Ta upp degen på mjölad arbetsyta, knåda den lätt. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en avlång ca 1 cm tjock platta. Blanda igredienserna till fyllningen och bred detta över degplattorna. Rulla ihop plattorna till en korv och dela i mindre bitar eller vik degen tre gånger dubbelt och skär remsor som du sedan tvinnar till bullar. Lägg den färdiga bullen på en plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker eller nått annat. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 6-8 minuter.

9 svar till “KANELBULLAR”

  1. Katarina skriver:

    Kanelbullar kan man alltid äta, mums! Roligt att du använt oboj 🙂

  2. Kim skriver:

    Fika – en del av det svenska kulturarvet! Bullar är gott gott gott!

  3. simone skriver:

    Mums,älskar o dricka oboy,gott är de så kan tänka mig att de är gott i bullar.

  4. Malin´s Diner skriver:

    Varma kanelbullar med kall mjölk till är svårt att motstå, vilken årstid det än är.

    Kram Malin

  5. Mrs Sunshine skriver:

    Ett bullbak hemma får mig att känna mig så präktig! Dessutom doftar det ljuvligt…

    Hoppas du har en finfin sommar!

  6. Johanna skriver:

    Kanelbullar kan ju aldrig bli fel! Riktigt gott och spännande låter det med oboy-pulver i 🙂

  7. wiper skriver:

    Det låter som en härlig kombination. Det var länge sen jag drack o´boy men jag kan ändå förnimma smaken. Kanelbullar är supergoda. Tack för bra recept, jag skall ställa mig och baka en dag då det är dåligt väder

    Ha en fin början på veckan
    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation