Kanelbullar med citron! Kan det blir mer fräscht? Nästan lite vår-igt.

KANELBULLAR MED LEMON CURD ( ca  40 st)citronbullar

5 dl mjölk

150 gr smör

50 gr jäst

1 dl socker

1/2 tsk salt

1 tsk stött kardemumma

Fyllning:

1 burk lemon curd

2 msk kanel

Dekor:

1 ägg

kokosflingor/pärlsocker eller rostad mandelbullar

Gör så här: Värm mjölken och smör i en kastrull till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölkblandningen. Tillsätt resten av mjölken, socker, salt och kardemumma och rör om. Tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakning, Arbeta degen tills den blir blank och slät. Täck degen med bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en avlång platta ca 1 cm tjock. Bred lemon curden över degplattorna.  Krydda med kanel. Vik plattan tredubbelt på längden. Skär varje längd i 20 avlånga strimlor. Snurra strimlorna några varv och gör en knut. Lägg den färdiga bullen på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ytterligare 30 minuter. Jäsningen blir bäst om lemon curden har rumstemperatur. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med riven kokos eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 5-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

//Ann-Sofi

8 svar till “KANELBULLAR MED LEMON CURD”

  1. Inte okej Ann-Sofie! Nu blev jag sååå sugen på något sött… Jag orkar inte gå ut och handla :p

  2. Katarina skriver:

    Låter spännande och gott!

  3. Inte ok när man sitter här småhungrig och snart ska gå och lägga sig….

  4. Tant Gul skriver:

    Men vilken ny och fräsch idé! Vill jag prova.

  5. Erika skriver:

    Bättre än så blir det inte! Mums alltså!

  6. Kim skriver:

    Älskar citron. I allt. På allt. Under allt och emellan allt. Och ja, visst är det lite vår?!

  7. matmedmera skriver:

    O! Jag ser du har flyttat till egen domän! Vad roligt! Detta recept är en mycket bra idé tycker jag!

    kram!

  8. Andreas skriver:

    Blir supersugen! LemonCurd som är så sjukt gott.
    Bara en liten undran, hur mycket mjöl? Saknar mängd och vilken sorts mjöl (misstänker att det är vetemjöl…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation