Min farmor som tyvärr inte finns ibland oss längre gjorde de godaste bullarna jag någonsin ätit. I veckan satte jag igång och bakade mina allra första egna kanelbullar i vuxen ålder.
Fler bak kommer det bli framöver för det var både enkelt, roligt och populärt. Jag tror faktiskt farmor var med på ett litet hörn och bakade eftersom bullarna blev så fantastiskt bra.



KANELBULLAR

1 paket jäst (söta degar)
5 dl mjölk
1 dl socker
150 gr rumstempererat margarin
1 msk vaniljsocker eller 1 krm stött kardemumma
12 dl vetemjöl

Smör, socker och kanel vid utbakning
Vispad ägg och pärlsocker

Gör så här: Värm mjölk till 37 grader och blanda detta med jästen. Tilssät vaniljsocker eller kardemumma samt socker och rör om. Blanda ner bitar av det rumstemperade smöret och blanda sedan i mjöl. Blanda till en smidig deg i minst 10 minuter för hand. Låt degen jäsa i 30 minuter. När degen är färdigjäst dela den i fyra delar och havla ut till en stor fylkant. Bred smör och strö socker och kanel på den utkavlade degen och dela i remsor som du sedan viker dubbelt och snurrar ihop till en snäcka. Pensla vispat ägg på snurran och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen i 250 grader i ca 15-20 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation