Nu är det bara två dagar kvar att jobba sedan är det semester. Jag har verkligen längtat efter långa frukostar i trädgården, varma sommarkvällar vid sjön, lata dagar i solstolen och långa middagar vid grillen med krispig potatissallad med nyttiga ärter och rädisor. Snart så…

KRISPIG POTATISSALLAD MED RÄDISOR ( 4 pers)potatissallad

1/2 kg färskpotatis

1 knippa rädisor

1 dl frysta ärter

1 gul lök

2,5 dl creme fraiche

4 krm svartpeppar

1 krm vitlökspulver

1 krm saltpotatissallad

Gör så här: Koka potatisen i en kastrull med rejält saltat vatten. När potatisen är genomkokt, låt den svalna och skär den sedan i mindre bitar. Kvarta rädisor och finhacka lök. Blanda sedan creme fraichen med alla kryddor och salt. Lägg samman potatis, lök och ärter och rör ner creme fraichen lite i taget. Rör om ordentligt och tappa sedan över potatissalladen i enstor skål. Förvara i kylen tills servering. Passar otroligt bra med grillat.

//

Ann-Sofi

 

4 svar till “KRISPIG POTATISSALLAD MED ÄRTER OCH RÄDISOR”

  1. sofie skriver:

    Närmar mig också semester. Ska bli ljuvligt med oplanerade lata dagar och mer tid att laga mat. Fin fin potatissallad det där.

  2. Katarina skriver:

    Önskar dig en skön semester!

  3. Mårtensson kök skriver:

    Egen potatissallad slår köpesorterna med hästlängder vilken dag som helst! Vi slänger gärna ner lite kapris oxå i vår, sältan gillas.
    En dag kvar har vi, i morgo poppar vi upp skumpakorken och firar vacatioooooon!

  4. Viccy skriver:

    Brukar också ha ärtor och rädisor i potatissalladen, sååå gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation