Nu är det bara två dagar kvar att jobba sedan är det semester. Jag har verkligen längtat efter långa frukostar i trädgården, varma sommarkvällar vid sjön, lata dagar i solstolen och långa middagar vid grillen med krispig potatissallad med nyttiga ärter och rädisor. Snart så…

KRISPIG POTATISSALLAD MED RÄDISOR ( 4 pers)potatissallad

1/2 kg färskpotatis

1 knippa rädisor

1 dl frysta ärter

1 gul lök

2,5 dl creme fraiche

4 krm svartpeppar

1 krm vitlökspulver

1 krm saltpotatissallad

Gör så här: Koka potatisen i en kastrull med rejält saltat vatten. När potatisen är genomkokt, låt den svalna och skär den sedan i mindre bitar. Kvarta rädisor och finhacka lök. Blanda sedan creme fraichen med alla kryddor och salt. Lägg samman potatis, lök och ärter och rör ner creme fraichen lite i taget. Rör om ordentligt och tappa sedan över potatissalladen i enstor skål. Förvara i kylen tills servering. Passar otroligt bra med grillat.

//

Ann-Sofi

 

4 Thoughts on “KRISPIG POTATISSALLAD MED ÄRTER OCH RÄDISOR

  1. Närmar mig också semester. Ska bli ljuvligt med oplanerade lata dagar och mer tid att laga mat. Fin fin potatissallad det där.

  2. Önskar dig en skön semester!

  3. Egen potatissallad slår köpesorterna med hästlängder vilken dag som helst! Vi slänger gärna ner lite kapris oxå i vår, sältan gillas.
    En dag kvar har vi, i morgo poppar vi upp skumpakorken och firar vacatioooooon!

  4. Brukar också ha ärtor och rädisor i potatissalladen, sååå gott!

Lämna ett svar till Viccy Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation