Ibland är jag lite arg över att jag bor i en sån liten by som Hultsfred. När man är matbloggare av den kalibern som jag är så får man ofta flotta inbjudningar till coola kokbokssläpp, mässor och andra matrelaterade roliga händelser som händer i dom stora, coola städerna men när gud  skapade Hultsfred (om det nu var gud som skapade Hultsfred, lite tveksamt) så hade han väl inte behövt att lägga orten mitt ute i ingenstans? Jag har 30 mil till Stockholm och 30 mil till Götebord och gissa vad… Jag har 30 mil till Malmö också! Men det finns en sak som är bra att bo i en sån här liten håla, 30 mil från allt och alla, och det är att jag idag fick jag min privata post levererad till fikarummet på jobbet. Det är service må jag säga. Så idag tackar jag gud (eller egentligen brevbärarens mamma och pappa! Jag vet nog hur det går till ;-D) att just Hultsfred fick en sån snäll brevbärare! Sånna brevbärare finns inte i dom stora, coola städerna!

Så från världens bästa brevbärare till en god laxcheviche som jag gjorde för säkert 3 veckor sen då det var sista helgen jag och min sambo spenderade ihop innan han åkte på sin stora långa Europa-turné i 2 månader. Nu är vi ensamma hemma fram till slutet av oktober jag och Decibel,och vi skrotar runt i pjyamas så mycket vi kan, äter lördagsgodis på måndagar och delar på ett glas vin på fredagskvällarna. Det går ingen nöd på oss alls utan någon karln i huset.

LAX CHEVICHE ( 4 pers)

160 gr laxfilé ( jag använde rökt lax i bit men egentligen ska det vara rå lax i den här rätten)

1 msk olivolja

1 lime (saft från hela limen och skal från halva)

1 färsk röd chili

3 msk hackad bladpersilja

1 krm salt

1 krm svartpeppar

1/2 charlottenlök

4 tsk hackad gräslök

1 mango

2 tomater

 

Gör så här: Blanda saft och skal från limen. Tilsätt oljan, salt, peppar, finhackad charlottenlök och finhackad chili samt fint hackad bladpesilja i limesaften. Tärna tomater, lax och mango. Rör ihop alla ingredienserna försiktigt och förvara i kylskåpet tills det är dags för servering. Skeda upp laxchevichen i martiniglas eller liknande, dekorera med gräslök och servera.

Om du skulle får lite cheviche över, släng inte bort det utan gör en ny variant på förrätt, dagen efter. Som exempelvis en liten laxtoast!Skeda upp chevichen på en brödskiva och strö lite riven ost över. Gratinera i ugnen i ca 8-10 minuter och servera med sweet chilisås!

Volá…En rätt blev två!

 

8 svar till “LAXCHEVICHE”

  1. Åh jag älskar chevice. Jag brukar ha vitlök i min också. Och pilgrimsmusslor. Smask!

  2. Victoria skriver:

    Smarresmaskens… Ser jättegott ut, jag föredrar nog också rökt lax:)
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  3. Malin´s Diner skriver:

    Mm, ser gott ut och jag tror också jag föredrar rökt lax framför rå.

    Kram Malin

  4. Veronica skriver:

    Det där såg inte helt fel ut, mums! Lax gillas 🙂

  5. Tant Gul skriver:

    Du har helt rätt. Här uppe i Stockholm har man ju knappt en brevlåda att få sin post i längre. I alla fall i helt nybyggda hus typ i Sjöstaden där jag bodde innan. Nu bor jag dock straxt utanför Stockholm och sjöstaden och här kommer en gullig liten brevbärare med bil förbi huset varje dag. Himla god rätt du har i inlägget. Och fina bilder också. Ha en fortsatt bra helg!

  6. simone skriver:

    åh va lyxigt de ser ut och så fina bilder

  7. Emmy skriver:

    Visst är det svårt att ta sig till allt man blir inbjuden på. Varför är det inte närmre till någon av de större städerna…
    Cheviche är så gott, älskar det både med lax/fisk och pilgrimsmusslor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation