Det bästa jag vet på hotellfrukosten är när det finns pannkakor och nutella! Men hemma gillar jag inte alls sådana frukostar, då vill jag hellre ha pannkakan till lunch eller kvällsmat! Den allra bästa pannkakan är när man river ner lite citronskal samt pressar i lite citronsaft i smeten. Har ni inte provat det så har ni faktiskt missat något. Därför är den med bland Matsafaris favoriter nu när vi firar 8 år tillsammans. Och fira tänkte jag att vi skulle göra ända fram tills nästa torsdag 🙂 Här kommer receptet.

Citronpannkakor (4 portioner)

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

skal och saft från 1 citron

3 msk smör till stekning

Gör så här: Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölet och vispa till en jämn smet.Vispa i resten av mjölken, saften från citron samt skalet. Rör sedan ner äggen. Stek sedan tunna pannkakor gyllene i stekpanna med lite smör. Servera med kolasås, glass och sylt.

Gott va!

//

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation