Jag har ju glömt att berätta att jag var med i Expressens bilaga Mitt kök förra veckan!

Inte en enda jag känner verkar ha köpt detta nummer så därför lägger jag nu upp receptet som var med i tidningen här på bloggen och jag ska också erkänna att jag är jättedålig på att berätta också att alla jag känner att de borde ha köpt förra veckans bilaga. Det var någon gång i höstas som Mitt kök mejlade och frågade om jag inte kunde ge dem ett recept och först tänkte jag tacka nej eftersom min inspiration var noll just då, men sen så började jag klura på något riktigt enkelt men ändå festligt och mejlade det här receptet tillbaka. Rätten som presenterades i bilagan var helt enkelt en räkröra i tunbrödskorg. En bra festlig förrätt faktiskt som blir riktigt snygg:) kanske något för den pyssliga på nyårsafton som vill göra det lilla extra istället för en vanlig räkcoctail?

RÄKRÖRA I TUNNBRÖDSKORG
4 pers
2 runda mjuka tunnbröd (njalla funkar bra)
lite vatten
4 skålar eller kaffekoppar att forma korgarna

250 gr skalade finhackade räkor + 8 hela räkor till dekor
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
3 msk hackad gräslök+ 8 hela strån att dekorera med
3 msk finhackad rödlök
4 sparristoppar (om du vill)
Gör så här: Fukta tunnbrödet med vatten. Vänd bröden snabbt i en varm stekpanna eller grilla dem i ugnen några minuter. Sänk sedan ner de varma bröden i skål/kaffekopp och låt svalna så blir brödet till en korg. Blanda majönäsen med creme fraiche och tillsätt sedan de hackade räkorna, hackad gräslök och den hackade rödlöken. Fyll sedan korgarna med röran och dekorera med räkor, gräslökstrån och en sparris topp om så önskas. För extra lyx kan du även toppa röran med löjrom. Klart att servera.
Visst är bilden på mig fin!!! Den har min fina kompis Louise Ström tagit och det är även hon som tagit bilden på mig och Decibel (katten) som du hittar i höger hörn i min bloggdesign.
Nu är jag ledig i två dagar så forhoppningsvis orkar jag ta tag i stora julbaket jag så länge skjutit på. Ha en bra kväll allihop!

7 Thoughts on “MATSAFARI I BILAGAN MITT KÖK

 1. Lätta och Goda recept on december 6, 2011 at 8:15 e m said:

  Jag som sällan köper denna bilagan hade införskaffat denna och såg just den artikel om dig, jättekul.Bilden är självklart fin :-)Ha gott!

 2. Vad roligt att få vara med i deras bilaga! Tunnbrödskorgar var länge sedan jag gjorde. Är ju ett mycket trevligt sätt att servera en god röra i.Bilden på dig är jättefin. Även den med kissen 🙂

 3. Hovkonditorn on december 7, 2011 at 8:39 f m said:

  Roligt! Och bilderna är fina!

 4. Mårtenssons kök on december 7, 2011 at 3:50 e m said:

  Grattis, så kul alltid härligt med uppmärksamhet! Vi har köpt bilagan en och annan gång (efter ett tips hos någon blogg?) och tycker faktiskt den är bra till ett bra pris. Förrätten och bilden ser väldigt bra ut båda:)

 5. Emma - Husmor Emma on december 11, 2011 at 7:38 f m said:

  Vad kul att få vara med där 🙂 Tyvärr gillar jag ju inte räkor, men de ser ju så fina ut! Lycka till med julbaket 🙂

 6. Millas Hälsoblogg on december 11, 2011 at 3:47 e m said:

  Vad kul att få vara med. Ser riktigt smarrigt ut

 7. Alexandra - Kärlek på tallrik on december 11, 2011 at 5:56 e m said:

  Ååh, du skulle ha varnat i förväg, så jag kunnat köpa en bilaga, just den här har jag inte 🙁 Det är ju en trevlig tidning, men det blir inte av att jag köper den varje vecka. Kul idé med tunnbrödskorgen <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation