Hur har ni därute i sommarvärmen? Här i Hultsfred har syrenen slagit knopp och idag drog jag sista penseldraget på vårat köksbord jag köpte till mig själv i julklapp. Jag hittade det på loppis för 250 spänn men inte förrän nu har jag dragit tummen ur röven och gett bordet det ansiktslyft det behövde. Tiden räcker inte riktigt till ibland även om dagarna är längre nu, som den här maträtten exempelvis, den åt jag förra veckan men postar inte receptet förrän nu. Tillbaka till bordet igen, jag tror det gick åt helvete från början till slut faktiskt. Jag började med att hälla ut färgen i trädgården och på mina händer så jag inte kunde måla klart eftersom färgen inte räckte. Eftersom färgbutiken var stängd fick jag vänta hela helgen innan jag kunde köpa ny färg och så gick jag runt och hade ångest över att jag alltid ska vara så klantig. Färgen på fingrarna gick inte bort trots intensiv gnuggning så skinnet nästan lossnade. Hela veckan har jag  gått runt med svarta fingertoppar/naglar och idag lackade jag bordet med en svamp…det blev inte alls snyggt! Ska jag vara ärlig så ser det mer ut som någon av manligt kön  lagt några ”satser” här och där. Bordet har fått för mycket lack på vissa ställen och pryds nu av vita fläckar. Suck! Mitt bord förvandlades från det slitna lilla charmiga köksbordet och ser nu ut som typ masturbationsbordet från någon gammal bortglömd bordell i Polen.

Min sambo bara – Åh vad fint det blev! Jag bara  -Men för fan…är du blind eller?

🙂

MOULE MARINÈRE ( 4 pers)

ca 1 kg färska blåmusslor

1 dl finhackad scharlottenlök

3 finhackade vitlöksklyftor

2 dl hackad purjolök

4 dl torrt vitt vin

5 dl grädde

1 dl hackad persilja

1 slarvigt hackad tomat

smör till stekning

salt och peppar efter egen smak

Baguetter till servering

Gör så här: Tvätta och ansa (drag bort skägget) musslorna under rinnande kallt vatten. Släng dom musslor som inte stänger sig när du knackar på skalet. Stek upp scharlotten, purjo och vitlöken i lite smör i rejäl kastrull. När löken fått lite färg slår du i grädde och vin och låter detta puttra i ca 10 minuter. Salta och peppra och tillsätt hackad persilja. Lägg i musslorna och se till att det kokar och släng inte ner alla på en gång utan några i taget. När musslorna öppnat sig så är det färdigt. Servera musslorna och spadet i djupa skålar och doppa bagutter i spadet. Megagott! Och du, släng dom musslor som inte öppnat sig under kokningen, dom är inge bra.

 

 

 

4 svar till “Moule marinière”

  1. Tack, det är bra härute i sommarvärmen. 🙂 Njuter för fullt som sig bör, eller hur? Det där med att vissa rätter inte kommer upp på bloggen känner jag igen… vet inte om jag våga skriva det men jag har rätter jag gjorde för lääänge sedan och som ännu inte kommit upp… jag vet, men ibland är det bättre att vänta ett år… eller två! 😉 Musslor äts inte hos mig så jag kan inte kommentera men du har tagit fina foton 🙂

    • matsafari skriver:

      Härligt!!! Skönt att höra att det inte bara jag som ”glömmer” posta maträtter 😉 Helt mänsligt med andra ord!
      Ha en fin helg:) KRAM

  2. tina skriver:

    Jag vill också ha syrénknoppar och musslor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation