Ja då har det gått ett år sen förra året. Det här året gick otroligt fort och jag har hunnit med en hel del. Jag tänkte att jag skulle bli lite allvarlig, jag brukar ju inte så ofta vara det och det här får avsluta året på bloggen, som en sorts krönika.
Den 11:e augusti 2009 sjukskrevs jag av min läkare då jag bara plötsligt en dag ramlade ihophemma på golvet, i något som jag senare fick förklarat, var en panikattack. Jag trodde aldrig att det skulle hända mig men efter flera år av stress och alldeles för höga krav på mig själv så small det till som en nyårsraket och jag hamnade i en så kallas utmattningsdepression. Den dagen och den tiden minns jag inte så mycket av och det var flera års kämpande kamp att komma tillbaka till ett värdigt liv igen. Det man aldrig trodde knde hända, hände. Men jag fick hjälp! Jag är kanske den enda i Sverige som tycker jag har fått ett otroligt bra bemötande av sjukvården, jag blev verkligen tagen på allvar och de gjorde allt för att få mig på fötter igen. Vändningen kom inte förrän i början av det här året och jag har mycket att tacka min blogg för det, det var den som fick mig att känna att jag hörde hemma någonstans och att skriva har alltid varit ett bra bearbetande hjälpmedel för mig så länge jag kan minnas. I augusti kom ytterligare en vändning då jag fick ett erbjudande av försäkringskassan att få börja en arbetsrehabiliteringsprogram som regeringen framtagit för de allra ”hopplösaste fallen”;-D Jag fick en praktikplats på Systembolaget, där jag nu arbetar 3 dagar i veckan. Det känns kanonbra och jag har stora förhoppningar om att jag nästa år kommer kunna gå upp i arbetstid och kanske lära mig ett och annat av det som säljs också. Varje dag är som att gå in i ett nytt kapitel eftersom jag upptäcker saker om mig själv och hr jag fungerar och inte fungerar längre.

Livet tar tvära vändningar ibland men nu så här i efterhand är jag faktiskt ganska tacksam att det som hände faktiskt hände. Jag har under dessa år lärt mig så otroligt mycket om mig själv, om hur min kropp fungerar och jag har även hittat många nya fritidsintressen som jag aldrig haft tid att utforska tidigare eftersom jag varit så uptagen med att vara duktig och ambitiös på andra saker.
Nästa år tror jag kommer bli ett av de bästa åren i mitt liv som 30+. Jag tror att det är året då min framtid kommer stöpas och att jag kommer hitta en sysselsättning och en livnäring på något som passar mig som handsken. Jag kommer kanske resa, göra revolution eller vem vet? Jag kanske vinner på lotto? Något bra kommer hända, det känner jag på mig!Och vad det är, ja, det får vi se!

Gott nytt år till er alla fina vänner som jag har lärt känna  därute och som föjer min resa, min blogg och mina äventyr! Nu ska jag ställa mig vid spisen och slå ihop en fantastisk nyårsmiddag till mina vänner som hjälp mig de här kämpiga åren! Ett och annat glas vin täcker jag unna mig ikväll och klockan 12 står vi allihop och tittar upp mot samma himmel, var vi än befinner oss!

3 Thoughts on “NYÅRSKRÖNIKAN

  1. Maria Allvin on december 31, 2011 at 3:35 e m said:

    Gott Nytt År! Ikväll ska jag testa vinet med guldflingor 🙂

  2. Vardaxlyx on januari 1, 2012 at 5:24 e m said:

    Jag vill önska dig en god forsättning! Kramkram i massor till söta dig!

  3. Alexandra - Kärlek på tallrik on januari 1, 2012 at 10:05 e m said:

    Vad fint att få läsa din historia, jag förstår att det var en hård kamp och jag är SÅ glad att du kommit så långt som du har och har en så härlig blogg som vi andra kan få ta del av <3 Det låter lite likt min egen bakgrund, även om diagnoserna är olika, och jag tycker det är härligt att du fick ett så bra mottagande av sjukvården, mitt var lite halvt om halvt, så det är fint att höra att det kan vara bättre än så 😀 Fortsätt blogga, för ALLT i världen! Och ha ett underbart 2012 – det kan bara gå framåt nu <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation