Maltesisk pastizzi skulle man kunna säga är någon form av ostkaka i smördegsknyte. På Malta är det inte bara ordet pastizzi en form av ostkaka utan också smeknamn på det kvinnliga könsorganet eftersom bröden ser ut som de gör ( googla på paztissi så förstår ni). Jag formade mina till trekanter (kan iof också tolkas som en form på kvinnligt könsorgan men inte riktigt lika uppenbart) då jag inte ville att jag eller någon skulle bli sexuellt upphetsad vid intag. Det här mina vänner är (om man vill vara lite rolig och det vill jag ju) ett ”vagin-erbröd”.
1 paket fryst smördeg (10 fyrkantiga plattor)
1 burk ricottaost
Gör så här: Tina smördegen. Blanda ricotta och ägg med elvisp. Sen är det bara att klicka ut en sked fyllning på varje smördegsplatta och nypa ihop kanterna så inte äggblandningen rinner ut. Grädda i ugnen i 220 grader i ca 10 minuter.
//
Ricotta är gott och smördeg är gott, så de passar bra ihop 🙂
He he fnitter. Jag bildgooglade jag.
Ricotta är ju mums. Jag har hört att det är rätt enkelt att göra egen!
Hoho, det vågar jag inte googla på 😀
Dom här ska jag absolut prova att göra men du penslar dom inte med ägg innan gräddning?
Det behövs inte pensling eftersom smördegen är färdiga plattor i det här receptet:)Åtminstone så gjorde inte jag det. Lycka till!
ser så himla gott ur
Vilken fin blogg! Härliga recept! 🙂
Gott och enkelt! Enkelt och gott! Mer än så behövs väl inte?
Vi skojade just om denna kvinnliga del nr vi åt musslor igår, som också hade ett visst utseende 😀
Jag har en förkärlek till smördeg och brukar göra en variant av dessa fast med fetaost. Perfekt på bufféer och som drinktilltugg.
Pastizzi… dessa åt vi jättemånga av under våra två turer till Malta. Jättegott och en lagom salt mumsbit i värmen. De sålde dem på caféer eller i kioskluckor, ja överallt. Men det är visst några år sen nu, 2005 & 2006 om vi minns rätt.