Igår föddes en ny maträtt här i Hultsfred. Nämnligen pinky-plätten! Pinky-plätten går också göra till en tjockare pinky- biff och lämpar sig oerhört bra med en klick turkisk yoghurt. En jättegod liten vegetarisk, rosa och välsmakande sötnos som matchar jättebra till mitt nya förkläde från kaksmulans webshop. Det är en konst mina vänner att matcha maten till sina kläder, det där med ”dagen out-fit” som modebloggarna håller på med ligger  från och med idag på den så kallade ute-listan,  nu är dagens mat-fit som gäller! Och dagens mat-fit ser ut så här (och nej, jag högg inte ihjäl någon med stekspaden och nej det där är inte den psykosomatiska mördarlooken! Jag föddes så här, eller nä jag var nog något mindre när jag föddes och jag hade ingen matblogg på den tiden, men ja, jag har ju sett bättre ut på foton, det måste jag medge!)

PINKYPLÄTTAR ( ca 10 st)

 • 1 rejäl rättika
 • 1 gul lök
 • 2 potatis
 • 1 rödbeta
 • salt och peppar
 • 3 ägg
 • 0,5-1 dl vetemjöl ( beroende på hur stora grönsakerna är)

Gör så här: Ska rättikan, potatisarna och rödbetan med potatisskalare. Riv sedan ner grönsaker och den gla löken på ett rivjärn. Krama ur lite vätska r grönsakerna och lägg sedan det rivna i en bunke. Blanda i 3 ägg i de rivna grönsakerna och salta och peppra en hel del. Till sist siktar du ner vetemjölet och blandar allt till en massa. Mängden mjöl får du anpassa lite efter hur stora grönsaker du har rivit. Klicka sedan ut sked med massan i en varm stekpanna med smör. Platta ut massan och stek sedan på medelvärme i ca 3-5 minter på varje sida beroende på hur tjocka plättar du vill ha.

Serveras till fördel med en klick vanlig naturell turkisk yoghurt och är du köttätare så fuungerar den här plätten perfekt som tillbehör till en saftigt stekt köttbit.

Pinky-plätten kommer jag göra många gånger framöver, så god var den faktiskt. Och kom ihåg att rödbetan är ett otroligt bra och naturligt färgämne. Jag har själv färgsatt baguetter med rödbetor, är du nyfiken på det så finner du mina så kallade barbie-baguetter här.

TREVLIG HELG ALLA VÄNNER! HOPPAS NI FÅR ETT PAR SUPERBRA DAGAR! ÄR NI LEDIGA, NJUT! JOBBAR NI, SÅ TA`T LUGNT!

6 Thoughts on “PINKY-PLÄTTAR

 1. Wow, hur snygg är inte du då i ditt nya förkläde ;)!! Och pinky plättarna går inte av för hackor de heller. Ha en härlig helg!

  • matsafari on januari 14, 2012 at 12:48 e m said:

   Jag känner mig skitsnygg i mitt nya förkläde, faktum är att en av mina gäster på nyårsafton sa ” vilken fin klänning? Är det ny?” Kan man gå i sitt förkläde till krogen tro? Jag känner mig både sexig, finklädd och vrålhet i mitt fina förkläde!

 2. Haha, hysteriskt kul! 🙂 Vad fin du är i ditt förkläde! Själv missbrukar jag förkläden. Och mat-fit, vilket ord! Tveklöst det nya svarta. Om din mamma bor i Mariannelund känner hon säkert Olofs familj, de heter Elm. Sedan vi gifte oss och jag också började heta Elm frågar ALLA mig om jag är släkt med bröderna Elm. Suck. Det är jag inte. Trevlig kväll! (Är det inte dags att öpnna vinflaskan snart? 😉

 3. Helt rätt att matcha mat och förkläde! Jag är dålig på förkläde men känner att det måste bli ändring på det. Ska man kanske se till att ha en garderob i köket den dagen man flyttar till något större?!:)

 4. Pingback: Award

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation