En pizza är som sex, när den är bra är den riktigt bra, när den är dålig är den ändå hyfsat bra. Min pizza jag gjorde igår blev bättre än hyfsat bra, den blev grym! Min granne som är pizzabagare skulle nog ha godkänt den här. En het pizza med kyckling och curry. Det bästa med pizza är att det är ett bra sätt att ta till vara på rester man har kvar i kylskåpet. Kavla pizzadegen riktigt tunt så blir den härligt frasig. Glöm inte extra extra extra ost! Här kommer receptet:

CURRY OCH KYCKLINGPIZZA (4 pers)
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
50 gr smör
1, 5 dl mjölk eller vatten
Fylling:
2 stekta kycklingfiléer tärnad
1 msk curry
4 tomater
1/2 gul lök strimlad
1 näve fryst broccoli ( endast för att pizzan ska passa en viss tallriksmodellen)
2 skivade bananer
4 skivade färska champinjoner
100-150 gr ost
Gör så här: Blanda ihop vetemjölet med bakpulver och salt. Smält margarinet i micron. Blanda sedan alla ingredienserna och jobba ihop till en smidig deg. Kavla ut en fyrkantig pizzabotten direkt på plåten. Kavla riktigt tunt! Fyll sedan på med alla råvaror du önskar och toppa sedan med ost. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Enkelt och gott!

3 Thoughts on “PIZZA FROSSA!

  1. Ha ha, det var en rolig liknelse. Roligt för att det är sant! Jag har svårt för banan på pizza, men curry och kyckling kan jag mycket väl tänka mig. Åh. Nu blev jag hungrig igen.

  2. Alexandra - Kärlek på tallrik on oktober 5, 2011 at 5:26 e m said:

    Hahaha, ja, det har du nog lite rätt i, även om sex kan vara ohyggligt dåligt – har nog aldrig ätit en ohyggligt dålig pizza ändå 😉 Ser gott ut i alla fall <3

  3. Ann-Sofi on oktober 6, 2011 at 5:17 e m said:

    Kim: Vad kul att du tittade förbi och vad glad jag blev över att du tagit dig tid att skriva en liten hälsning:) Trevlig helg!Alexandra: Ja jag har heller aldrig ätit en dålig pizza haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation