Ja lila är färgen du ska inreda med i höst. Varför inte inreda köket med lite plommonchutney. Plommonchutney passar nämligen till massor av andra grejer du har i köket. Varför inte till kex och ost, till en sotig fläskkarrébit eller för all del i en wokrätt med hetta. Så här gjorde jag min plommonchutney:

PLOMMONCHUTNEY ( 1 burk)
8 plommon
1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk balsamvinäger
1 dl muscvadosocker
1 dl socker
1 msk chili flakes
3 msk riven färsk ingefära ( det låter kanske mycket, men ack så gott)
Gör så här: Kärna ur och hacka plommon i mindre bitar. Lägg plommonen i en kastrull tillsammans med vitvinsvinäger och balsamvinäger och låt detta koka upp. Låt sedan sjuda till plommonen är mosiga och tillsätt på muscvadosocker,socker, chili flakes och riven ingefära. Låt puttra i ca 10 minuter och låt sedan svalna. Häll upp på burk och förvara i kylen. tack vare sockret och vinägern får chutney lång hållbarhet. 
LYCKA TILL!

5 Thoughts on “PLOMMONCHUTNEY

  1. Cupcakesfluffan on oktober 7, 2011 at 5:56 e m said:

    Låter gott

  2. Alexandra - Kärlek på tallrik on oktober 7, 2011 at 9:41 e m said:

    Det låter verkligen spännande, gott med ingefära, det är en av mina favoriter <3

  3. Mårtenssons kök on oktober 9, 2011 at 6:33 e m said:

    Vilken fin bild du har fått till, underbara färger!

  4. Ann-Sofi on oktober 11, 2011 at 5:45 e m said:

    Alexandra: Ingefära sägs hålla oss friska också så det är med dubbel glädje jag använder det i matlagningen:)

  5. Ann-Sofi on oktober 11, 2011 at 5:46 e m said:

    Mårtenssons: TACK! Vad kul att ni gillade bilden:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation