Du behöver ingen Muhammed-mustasch för att lyckas med en riktigt bra/god kebab. Det är också helt tillåtet att försvenska andra länders signaturmåltider för att få en ny spännande smakupplevelse. Prästost-kebab är ett busigt påhitt då jag egentligen skulle fyllt kebaben med fetaost, men eftersom jag helt enkelt hade glömt fetaosten i affären så fick jag användning av mina prästostkanter jag sparat i kylskåpet. Ett lyckat drag!!! Det här blev nämligen så JÄVLA gott!!

PRÄSTOST-KEBAB (2 pers)

  • 400 gr bland eller nötfärs
  • 2 dl riven prästost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk tabascosås med chipotle
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 2 nypor svartpeppar

Gör så här: Lägg färsen i en skål. Blanda färsen med den rivna präsosten, en pressad vitlöksklyfta, tabscosås, kryddor och 1 ägg. Blanda ihop allt till en smet. Forma sedan smeten till lagom stora ”kebab-biffar”. Stek kebaben i en stekpanna med smör eller lägg dem på grillen. Servera med ris och någon god sås, exempelvis min rödbetstzatziki som jag skrivit om tidigare.

Kanske den svenskaste kebab jag har ätit!

17 svar till “PRÄSTOST-KEBAB”

  1. simone skriver:

    NOOMNOM,åhhh va ja vill ha nu så HUNGRIG

  2. Kim skriver:

    Ibland är det smart att vara disträ, som jag brukar säga (eller?).
    Vad snygga dina bilder/kollage-grejer blir, gör du dem själv eller använder du något verktyg?

    • matsafari skriver:

      Disträ, ja precis;)
      Ja jag gör mina bilder och kollage själv. Jag pillar ihop dem i mitt gamla Photoshop CS3 program. Jag brukar oftast börja på en tom bild som jag färglägger och sen klistar jag in mitt foto samt lägger in text. Både roligt och enkelt:)

  3. Emma skriver:

    Håller med Kim, snygga bilder du gör nu!
    Kebaben ser god ut den med….kan tänka mig att det blev gott med prästost, ska jag tänka på nästa gång jag rullar kebab!

  4. Malin´s Diner skriver:

    Japp, ser onekligen smarrigt ut!

    Kram Malin

  5. Stina skriver:

    Så gott. Härlig sida du har.:-)
    Stina

  6. Vilken tur att man inte behöver ha mustasch 😉

    Äter ju inte kebab men om jag gör veg med soya, quorn eller liknande ska jag testa med prästost.

  7. Helga skriver:

    Oh, my god vad det där lät gott! Måste testas både med prästost och med feta… Ska läsa i kapp lite nu…

  8. Gabby skriver:

    Tack för ett bra mattips! Såg helt galet gott ut det där och eftersom fantasin tryter i veckan kommer det definitivt att provas!

  9. Johanna skriver:

    Låter verkligen jättegott! Ska defintivt sparas 🙂

  10. Emma skriver:

    Fina kollage du knåpar ihop!! 🙂 Och detta lät ju bara för gott! Tack dessamma 🙂

  11. Erika skriver:

    Nä, vem sa att man inte får ändra och trixa med recept!? Bra kombo där. Jag tror f.ö. inte att kåldolmarna från början smakade som de gör nu. Någon har nog pillat lite med receptet. Kanske till och med flera efter Kalle dussin. Kram!

  12. Emmelie skriver:

    Ja det är det verkligen 🙂 Du får stanna kvar för lite längre fram i tiden får du veta vad det är 🙂
    Och man blir sååå hungrig när man tiitttar på din blogg! Mums!

  13. Ja, man kan lära sig göra kebab. Det gjorde jag från min man och persisk kebab kubide är jag mycket duktig att laga

  14. Rigmor skriver:

    Det där såg verkligen gott ut, ska prövas!!
    Efter att ha titta runt lite…vilken trevlig blogg!!
    Kram kram

  15. wiper skriver:

    Det ser verkligen gott ut och du har fotar din mat så snyggt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation